Dieta Oshawa – cea mai grea dietă din lume, însă cu rezultate fantastice

dieta cambridge ce este si care sunt regulile acestei diete SĂNĂTATE

George Ohsawa a fost un japonez care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Franța. Misiunea sa a fost să introducă principiile estice ale sănătății în societatea occidentală. Pe parcursul vieții sale, a scris peste 300 de articole, lucrări și cărți care descriu sisteme generale de bunăstare. Ohsawa a câștigat o oarecare faimă în anii 1950 și 1960, ajungând probabil la apogeul cu publicarea sa din 1961 a Zen Macrobiotics, care a fost menită în mod specific să introducă aceste principii în Statele Unite. Unii cred că Zen Macrobiotics a provocat mișcările locale de produse alimentare și organice care erau populare în America în anii 1960.

Ohsawa a prezentat zece regimuri alimentare, începând cu un amestec de carne, fructe și legume și devenind din ce în ce mai restricționat. Cu toate acestea, în comunitățile de yoga contemporane, buzz-ul pare să fie centrat în jurul celei mai restrictive, „Dieta # 7”.

Dieta este, de fapt, un stil de viata care pune accent pe echilibru si armonie. Implica un program alimentar riguros, exercitii fizice usoare si anumite modificari ale stilului de viata. Scopul este unul mai mult decat nobil: acela de a crea un mod de viata linistit si natural. Cu toate ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste principiile dietei asupra sanatatii, multi oameni raporteaza o sanatate si o stare de spirit mai bune atunci cand respecta principiile dietei.

Dieta macrobiotica pune un puternic accent pe alimentele organice, naturale. De asemenea, pledeaza pentru eliminarea completa a ingredientelor artificiale si a substantelor chimice. Aceasta regula se aplica si in cazul produselor de igiena personala, precum si al altor produse casnice.

Ce trebuie să mănânci dacă ții dieta Oshawa

Dieta Oshawa este una aparent simplă, însă foarte greu de pus în practică: presupune ca timp de 10 zile să mănânci cereale Yang – grâu, orez (integral), hrișca, secară, orz, ovăz sau mei – cât mai puțin preparate, pentru a le păstra proprietățile

Dacă unele variante ale dietei macrobiotice sunt mai permisive și te lasă să mai consumi și alte alimente pe lângă cereale, regimul Oshawa nr. 7, cel mai popular, este și cel mai restrictiv, însă, spun mulți, și cel mai eficient. Timp de 10 zile, ai voie să mănaci doar grâu, hrișca, orez și mei, în orice cantitate sau combinație. Pot fi fierte, coapte, făcute terci, turte etc, singurul condiment permis fiind sarea grunjoasă. De preferat ar fi ca aceste cereale să fie bio.

Singurul lichid permis în dieta Oshawa nr. 7 este apa plată sau de izvor.

sinteza.org

Lasă un răspuns