Renato Usatîi susține că Igor Dodon a primit finanțare din Rusia în timpul campaniei electorale

POLITIC

Candidatul la alegerile prezidențiale Igor Dodon ar fi primit sume enorme din Federația Rusă, bani care au fost cheltuiți pentru campania electorală și cea preelectorală. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV. 

„Am documente pe care le-am obținut astăzi din Federația Rusă prin care se demonstrează un fel de audit, analiză la cheltuielile lui Dodon, care au fost prezentate în Rusia. În total merge vorba de peste 11 milioane de euro. Deci merge vorba despre campania preelectorală, trei luni, și turul I și turul II. Merge vorba de cinci luni. Au apărut nume care le-am văzut și în investigația Rise”, a declarat Renato Usatîi.

Renato Usatîi spune că o documentul reflectă cheltuielile pe care le-a avut Dodon pentru diferite acțiuni din această perioadă.

În aceste condiții, și după ce s-a depisatat că ziare electorale în susținerea lui Igor Dodon au fost tipărite la tipografia Universul de stat, liderul Partidului Nostru a anunțat că mâine, la ora 10:00, la CEC va cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.

Urmează să publicăm și reacția din partea reprezentanților candidatului la alegerile prezidențiale Igor Dodon.

sinteza.org

Lasă un răspuns