VIDEO// Vindea pastile cu efect psihotrop. Câte substanțe au fost depistate la domiciliul unui bărbat din Chișinău

pastile 1 ACTUAL

O acțiune în forță a polițiștilor din Criuleni, sub coordonarea Procuraturii din același raion, s-a finalizat cu prinderea în flagrant a unui bărbat în apropierea satului Măgdăcești, în timp ce vindea pastile cu efect psihotrop investigatorului sub acoperire, informează Inspectoratul de Poliție Criuleni.

Acțiunea polițiștilor a început în luna iulie când, au obținut informații despre bărbatul, în vârstă de 45 ani, domiciliat într-o suburbie a municipiului Chișinău, care avea ca „preocupare” de bază traficul și comercializarea de droguri.

Imediat după flagrant, cât și în urma percheziției la domiciliul celui în cauză, polițiștii au mai depistat și ridicat 730 pastile cu efect psihotrop, mijloace bănești obținute din vânzarea stupefiantelor și o armă pneumatică.

Substanțele și arma ridicată au fost transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei.

Inspectoratul de Poliție Criuleni transmite că pe cazul dat a fost pornit un proces penal pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare, iar persoana suspectă a fost reținută pentru 72 de ore.

Potrivit legislației, bărbatul reținut riscă o pedeapsă cu închisoare pe termen de până la 15 ani.

Este de menționat că, suspectul anterior a mai fost atras la răspundere penală pentru diferite infracțiuni.

Polițiștii din Criuleni desfășoară în continuare activități specifice sub coordonarea procuraturii, pentru stabilirea întregii activități infracționale al bănuitului și depistarea eventualelor complici pe care acesta i-ar fi avut.

sinteza.org

Lasă un răspuns