În Moldova a început vaccinarea împotriva coronavirusului a persoanelor cu vârsta 60+ și cei cu boli cronice

ACTUAL

Ministerul Sănătății a anunțat ieri, 31 martie, despre începutul vaccinării împotriva COVID-19 a altor categorii de cetățeni, în afară de lucrătorii medicali. La această etapă vor benevicia de vaccin persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cei cu boli cronice.

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri țintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulții cu vârsta de peste 60 ani, a persoanelor cu comorbidități (grup cu risc sporit) și a persoanelor cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului de vârsta 18-60 ani”, este menționat în comunicatul Мinisterului Sănătății.

Pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituțiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

 Până la ora actuală, împotriva COVID-19 au fost vaccinate 38.643 persoane. Campania de vaccinare a luat startul pe 2 martie.

sinteza.org

Lasă un răspuns