VIDEO// Deputatul Vasile Bolea a adus un omagiu eroilor și victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial în contextul Zilei Victoriei

vasile bolea POLITIC

Astăzi, într-o declarație adresată cetățenilor Republicii Moldova, deputatul în Parlamentul Moldovei și lider al partidului „Renaștere”, Vasile Bolea, a adus un omagiu profund eroilor și victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial în contextul celebrării Zilei Victoriei.

Într-un postare video publicată pe pagina sa de Facebook, Bolea a menționat despre importanța comemorării luptei eroice a soldaților și a muncitorilor care și-au sacrificat viețile pentru a aduce pace și libertate pe pământ. În special, a făcut referire la contribuția deosebită a moldovenilor în cadrul Armatei Roșii și în spatele frontului, subliniind că memoria acestor eroi va fi întotdeauna vie în inimile și în istoria poporului moldovean.

”Vă felicit din toată inima cu Ziua Victoriei! Această mare sărbătoare ne amintește de lupta eroică a soldaților și ofițerilor Armatei Roșii, precum și a muncitorilor din spatele frontului, care și-au dat viața pentru pace și libertate pe pământ. Sunt sigur că încercările autorităților actuale din Moldova de a rescrie istoria vor eșua. Pentru că memoria populară este profundă. Vom fi mereu recunoscători celor aproximativ 400 de mii de moldoveni care și-au adus contribuția eroică la victoria poporului sovietic împotriva fascismului”, a comunicat Vasile Bolea.

De asemenea, deputatul a criticat încercările autorităților actuale de a rescrie istoria, exprimându-și convingerea că astfel de eforturi vor eșua, întrucât memoria este profundă și neclintită. El a declarat că recunoștința față de cei aproximativ 400.000 de moldoveni care au contribuit eroic la victoria poporului sovietic împotriva fascismului va rămâne mereu neștirbită.

În final, Vasile Bolea a încurajat poporul moldovean să continue să cinstească memoria celor care au luptat și au suferit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, considerându-i un exemplu de curaj și rezistență pentru generațiile actuale și viitoare.

”În fiecare an ne amintim de faptele celor care au luptat pe fronturile celui de-Al Doilea Război Mondial, a celor care au muncit în spatele frontului, asigurând tot ce era necesar, a prizonierilor din asediul Leningradului, a celor care au fost torturați în lagărele de concentrare, a celor care au trăit în ocupație. Curajul și rezistența lor sunt un exemplu pentru noi și pentru viitoarele generații. Sănătatea și prosperitatea să domnească întotdeauna pe pământul nostru! La mulți ani cu Ziua Victoriei!”, a concluzionat deputatul.

sinteza.org

Lasă un răspuns