Atac armat la principalul tribunal din Istanbul – 6 oameni, printre care 3 polițiști, răniți

atac armat png EXTERN

Șase oameni, inclusiv trei polițiști, au fost răniți într-un atac armat, în fața unui tribunal din Istanbul. Atacatorii, un bărbat și o femeie, au fost uciși în urma unui schimb de focuri cu forțele de ordine, relatează Reuters.

Se crede că atacatorii fac parte din grupul extremist de stânga DHKP-C, a scris ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, pe platforma X. Ei au tras asupra unui punct de control al poliției din apropierea tribunalului central, marți dimineața.

„O tentativă de atac terorist a avut astăzi la punctul de control din fața Tribunalului Caglayan. S-a constatat că cei doi trădători – numiți E.Y. și P.B. – care au fost neutralizați, erau membri ai organizației teroriste DHKP/C”, a spus Yerlikaya.

Oficialii turci folosesc adesea inițialele pentru a se referi la suspecți sau victimele unor astfel de incidente. Ei folosesc de obicei termenul „neutralizat” în loc de „ucis”.

Imaginile de la fața locului arată o prezență puternică a poliției în fața tribunalului, unde intrările și ieșirile au fost blocate. Ministrul Justiției, Yilmaz Tunc, a spus că procurorii au demarat o anchetă asupra atacului.

Luna trecută, oameni înarmați mascați, membri ai organizației teroriste Stat Islamic, au ucis o persoană într-o o biserică din Istanbul, în timpul liturghiei de duminică. De atunci, autoritățile au capturat mai multe persoane suspectate că ar fi legate de gruparea teoristă sau de acel atac.

sinteza.org

Lasă un răspuns