VIDEO// Gligor: Noua lege a carburanților, votată de PAS, a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor

gligor 1280x720 1 POLITIC

Modificarea recentă a legii, de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cu privire la carburanți, din cauza căreia avem deja 11 zile de scumpiri, ar fi fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor. Declarațiile în acest sens au fost făcute de Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, care consideră că noua lege adoptată de PAS este una din cele mai mari greșeli ale legiuitorilor.

„Asta este una din primele greșeli majore, care ridică o mulțime de semne de întrebare, cu privire la profesionalismul și expertiza PAS în acest domeniu. Există bănuieli și informații că această lege a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor, care de zeci de ani au o înțelegere de cartel pe piața R. Moldova și obțin supra-profituri, datorită complicității Agenției Concurenței și ANRE”, a spus Gligor în cadrul unei emisiuni de la N4.

În aceeași ordine de idei, Gligor a ținut să accentueze că actualii deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, nu manifestă acel profesionalism necesar, care se acumulează în timp. Mai mult de atât, politicianul a remarcat faptul că prin această lege adoptată în grabă, deputații PAS ar fi dat-o în bară.

Când tu vizezi o problemă atât de gravă, dar nu ești sigur de impactul pe care-l va produce, tu nu adopți aceste acte normative…Nu se adoptă astfel de lucruri așa peste noapte, că a zis cineva că o să fie bine. Asta este o chestie de viziune, o chestie de cunoștințe și mie îmi pare că a dat-o în bară”, a conchis Ștefan Gligor.

Amintim că, benzinăriile au afișat și astăzi noi scumpiri ale carburanților, pentru a 11-a dată consecutiv. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă 20,98 de lei (peste un euro) pentru un litru, cu 6 bani mai mult decât ieri, iar motorina costă 16,81 lei per litru, cu 7 bani mai mult decât joi.

sinteza.org

Lasă un răspuns