Speakerul Igor Grosu a discutat cu ambasadorul Cehiei Stanislav Kázecký

51386695799 ee1acc226d b POLITIC

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký. 

Demnitarii au discutat evoluțiile politice din Republica Moldova, agenda legislativă și perspectivele de dezvoltare a dialogului interparlamentar moldo-ceh.

Stanislav Kázecký a exprimat interesul țării sale de a intensifica colaborarea dintre cele două Camere ale Parlamentului Cehiei și Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv pe filiera grupurilor de prietenie, a comitetelor și comisiilor, dar și la nivel înalt.

Potrivit Excelenței Sale, un prim pas ar putea deveni vizita membrilor Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare și Securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe la Chișinău, după alegerile parlamentare din această țară, care vor avea loc în octombrie. 

Stanislav Kázecký a exprimat disponibilitatea autorităților cehe de a continua susținerea dezvoltării țării noastre în diverse domenii, în special în cele în care Cehia are o contribuție activă: dezvoltarea socială, agricultura, mediul.

Diplomatul ceh a subliniat că Republica Moldova are în persoana Cehiei un prieten bun în Uniunea Europeană care este gata să o ajute în continuare. 

Președintele Paramentului și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de Cehia Republicii Moldova și a accentuat în mod special ajutorul considerabil în gestionarea crizei pandemice.

„Apreciem foarte mult că Republica Moldova este o prioritate pe agenda de asistență tehnică externă a Cehiei”, a accentuat Igor Grosu.

Speakerul a împărtășit interesul și determinarea pentru extinderea colaborării între instituțiile legislative ale țărilor noastre. În opinia sa, un dialog interparlamentar mai strâns este important pentru aproximarea cadrului legislativ al Republicii Moldova cu cel comunitar. 

Igor Grosu a anunțat că la începutul sesiunii ordinare Parlamentul Republicii Moldova urmează să aprobe componența grupului de prietenie cu Cehia.   

sinteza.org

Lasă un răspuns