De ce gem unele femei mai mult decât altele când fac sex. Dezvăluiri surprinzătoare

screenshot 3 5 LIFESTYLE

Ce se întâmplă sau ce este de aşteptat să se întâmple în timpul unui act sexual, ne sugerează de ani buni ecranizările. De la comedia romantică „When Harry Met Sally / Când Harry o întâlneşte pe Sally‟ până la cele mai multe episoade din serialul „Sex and the City / Totul despre sex‟, filmele dezvăluie tainele călătoriei spre orgasm. Astfel, aflăm că unele femei emit sunete de plăcere cu mulţi decibeli, altele doar gem uşor, seducător, iar partenerii de sex par mai impresionaţi de cele din a doua categorie.

Cum ar trebui să se comporte o femeie înainte, în timpul şi după climax? De ce unele femei aleg să nu-şi exteriorizeze trăirile, iar altele se manifestă ca şi când ar fi în suferinţă? Cum pot fi traduse gemetele unei femei din timul actului sexual? Pentru toate aceste întrebări au găsit răspunsuri oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Lancashire şi de la Universitatea din Leeds, UK. Experţii au studiat vocalizele din timpul actului sexual şi au făcut descoperiri uimitoare, care le vor da de gândit reprezentanţilor sexului tare. La studiu au participat 71 de femei active sexual, heterosexuale, cu vârsta între 18 şi 48 de ani, care au oferit mai multe detalii despre cum se manifestă în timp ce fac sex cu partenerii lor.

Gemetele apar în apropierea orgasmului?

Oamenii de ştiinţă au aflat că multe dintre femei emit sunete, dar nu neapărat în timp ce experimentează orgasmul. Partea surprinzătoare a studiului vine din partea a 66% dintre femei, aproximativ 47 de femei din 71, care au mărturisit că gem, ca să accelereze punctul culminant al partenerului. Mai mult decât atât, 87% din participatele la studiu, adică aproape 62 de femei din 71 au dezvăluit că vocalizează în timpul actului sexual, cu scopul de a creşte stima de sine a partenerului. Deşi orgasmele zgomotoase au fost asociate cu femeile, în realitate, sunt mai frecvente vocalizele copulatoare emise înainte şi în timpul ejaculării la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au mai adăugat în concluziile studiului, că femeile produc zgomote excitante pentru a ameliora plictiseala, oboseala şi durerea / disconfortul din timpul actului sexual.

Şi macacii şi babuinii gem

Adevărate sau false, gemetele nu au apărut de azi, de ieri. Sunetele emise în timpul sexului au fost descoperite şi la alte primate, cum sunt femelele de babuin şi de macac. Experimentele în acest sens au scos la iveală că femela babuin are o varietate de sunete pe care le emite atunci când este în apropierea ovulaţiei. Surprinzător este şi faptul că zgomotele diferite sunt mai intense, dacă femela se împerechează cu un mascul popular în grupul din care face parte. Femela macac, în schimb, generează un sunet aprins, de ajutor, pentru a-i declanşa orgasmul partenerului.

sinteza.org

Lasă un răspuns