VIDEO// Renato Usatîi despre BOP: Se va termina cu democrația la aceste case de sondaje

Renato Usatîi, Partidul Nostru, Bălți, Filarmonica Națională, 1 milion de lei Usatîi POLITIC

În actuala campanie electorală, casele de sondare ar repeta cifrele din perioada alegerilor prezidențiale. De această părere este liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi.

„Toate aceste sondaje, inclusiv BOP-ul. BOP-ul în 2019 o arătat turul 2 că eu ies cu socialiștii la Bălți și am 32%, și am avut 64% în primul tur. Au greșit”, a menționat Usatîi în timpul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

În context, Usatîi a ținut să accentueze că până la sondajul real al poporului (alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie), au mai rămas zile numărate și că scopul real al acestor case de sondare este de-a manipula cetățenii Republicii Moldova.

„Pe 11 seara dacă doriți, veniți la noi, la sediul partidului. Vin eu la dumneavoastră dacă doriți, să comentăm toată noaptea și să stăm împreună să ne uităm, ce ”balvani” la noi lucrează în aceste companii și prin lege, data viitoare eu lor o să le interzic. Democrația s-a terminat pentru ăștia cu sondajele. Dacă ți-ai asumat marja de 2-3% și ai greșit cu 10%, nu te supăra, în alegerile următoare nu faci niciun sondaj. CEC-ul o să respingă înregistrarea deoarece aceasta este propagandă și manipulare”, a mai menționat liderul PN.

Sinteza.ORG amintește că, candidatul Partidului AUR Moldova la funcția de deputat în Parlament, Dorin Chirtoacă, la fel este de părerea că sondajele de opinie s-au transformat într-o chestiune de manipulare care formează într-un mod forțat o părere greșită a oamenilor.

Printr-un live pe Facebook, Chirtoacă a ținut să critice declarațiile făcute anterior de Arcadie Barbăroșie precum că doar 1 la sută din cetățeni se uită în sondaje atunci când votează și să acuze că prin intermediul sondajelor lansate de BOP, se promovează mai multe informații manipulatoare și incorecte pentru cetățeni.

VEZI ȘI: VIDEO// Renato Usatîi: Sondajele BOP și cele WatchDog sunt propagandă pentru PAS. Așa făcea doar Plahotniuc

Sondaj BOP: Moldovenii nu au încredere în sondajele BOP

sinteza.org

Lasă un răspuns