VIDEO// Renato Usatîi: Sondajele BOP și cele WatchDog sunt propagandă pentru PAS. Așa făcea doar Plahotniuc

renato usatii sondajele bop si cele watchdog sunt propaganda pentru pas POLITIC

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a venit cu un val de critici în adresa celor de la WatchDog și BOP, în speță adresate lui Valeriu Pașa și Arcadie Barbăroșie, care după spusele lui Usatîi ar desena sondaje la comanda celor de dreapta (PAS).

Renato Usatîi a menționat în cadrul unei intervenții live că unele strategii de manipulare prin sondaje folosite în trecut de Vladimir Plahotniuc, își continuă activitatea, dar deja cu alți finanțatori și pentru alt partid politic.

„Înainte, pe timpurile lui Plahotniuc erau sondajele desenate doar de Plahotniuc și de Dodon. Undeva erau desenate, unele sondaje erau permanent trucate ca să fie duși cetățenii în eroare(…) Dar deja, dacă în campania prezidențială, nu s-a observat, eu văd că acuma în parlamentare acest lucru își permit unii de dreapta(…) Poate nu a fost o indicație directă de la cei de la dreapta că umflați-l pe unul sau desumflați-l pe altul. Dar asta foarte bine o fac, pe lângă că fac sondaje, ei încă mai iese la televizoare și comentează.

Sondajele WatchDog care l-ați văzut zilele ăstea, care în prezidențiale, cu o săptămână înainte de alegeri o greșit ”sluceaina” cu 10 la sută, dacă concret cu 10,8. Fix acest lucru l-a făcut și un alt, o altă companie care se numește BOP-ul, care tot timpul cum spuneau unii experți că-i curat, că-i credibil și nu știu ce… Faptul că faceți sondaje care sunt trucate personal de dvs. (Arcadie Barbăroșie), asta este deja un lucru urât, dar cel mai urât, vă spun eu, că asta se face pe banii partenerilor de dezvoltare și WatchDog-ul, și BOP-ul lui Barbăroșie”, a menționat Usatîi.

În același timp, liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” l-a acuzat pe directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie că ar fi falsificat rezultatele unui sondaj de opinie publică, pe care urmează să fie prezentat public luni, 5 iulie. Potrivit lui Usatîi, IPP ar fi luat 4% de la Blocul „Renato Usatîi” și le-a plusat la PAS.

Amintim că, conform unui sondaj prezentat recent de către WatchDog, doar doi concurenți electorali (PAS și BeCS) ar accede în mod cert în viitorul Parlament, iar Blocul „Renato Usatîi” ar obține ceva mai mult de 5%, față de minimul necesar pentru blocuri – șapte la sută.

VIDEO// Renato Usatîi: Sondajele BOP și cele WatchDog sunt propagandă pentru PAS. Așa făcea doar Plahotniuc

sinteza.org

Lasă un răspuns