ISTORIE// 23 iunie 1992 – Gangsterul american John Gotti a fost condamnat la închisoare pe viață

ph h john gotti 480i60 SCI-TECH

John Gotti a fost unul dintre cei mai faimoși gangsteri din lume . A devenit imediat cunoscut după ce l-a ucis pe Paul Castellano în 1985, șeful grupului Gambino, luându-i astfel poziția. La puțin timp, a fost arestat de FBI și condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, evaziune fiscală, cămătărie și alte capete de acuzare. A murit de cancer în 2003.

John Gotti s-a născut în South Bronx, New York, în familia Fanny și J. Joseph Gotti. El era al cincilea din 13 copii din familie, iar tatăl său sprijinea o familie atât de mare cu salariul său slab din munca de zi cu zi.

Ioan și frații săi au crescut în sărăcie și s-au transformat într-o viață criminală la o vârstă fragedă. Gotti, în vârstă de 12 ani, a lucrat ca au pair într-un club subteran condus de Carmine Fatiko, șefa celei mai mari familii locale de crimă organizată, Gambino. Gotti și-a câștigat repede faima, devenind unul dintre cei mai mari împrumutați ai familiei criminale și protégé al tânărului șef al familiei, care a devenit ulterior mentorul său – Gambino Aniello Dellacroce, care operează în zona Ozone Park din Queens.

Sub influența familiei Gambino, Gotti a devenit căpitanul bandei Fulton Rockway. A participat la jafuri și furturi de mașini. Gotti a mers la Liceul Franklin C. Lane, lăsând-o la 16 ani.

Până la vârsta de 18 ani, Gotti era deja asociată cu gașca din Fatiko. Deși a încercat să rămână liber de crimă și a lucrat într-o fabrică de haine și ca asistent al șoferului de camion pentru ceva timp, el a revenit curând la crimă. Ioan a participat constant la crime, conspirații pentru comiterea de crime, uzură, trafic de heroină, rachetă, obstrucție a justiției, jocuri de noroc ilegale, comiterea infracțiunilor subterane, evaziune fiscală etc.

„Cariera” criminală

Gotti a început să se angajeze într-o carieră criminală cu drepturi depline, imediat după ce a contactat-o ​​pe Carmine Fatiko. El și doi dintre frații săi, Gene și Ruggiero, au început să deturne camioane pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy.

A fost arestat de FBI în 1968 pentru „deturnarea lui United”. Chiar și atunci când a plecat pe cauțiune, a fost din nou arestat pentru deturnarea pe autostrada New Jersey. În acei ani, a petrecut aproximativ 3 ani în închisoarea federală Lewisburg.

El și fratele său Ruggiero au început să lucreze la Clubul Vânătorilor și Pescarilor din Bergin, condus de Fatiko. Gotti a început să gestioneze jocurile de noroc ilegale ale lui Bergin. În scurt timp, a devenit KAPO activ (reprezentant al unuia dintre cei mai înalți „pași” din scara criminală) din echipa Bergin în 1972.

În 1973, Gotti a fost arestat pentru uciderea gangsterului irlandez-american James McBratney, împreună cu echipa care i-a fost atribuită de Carlo Gambino, pentru uciderea nepotului său Emmanuel Gambino. A primit 4 ani de închisoare.

După eliberarea sa în 1977, Gotti a fost consacrat familiei Gambino. Gotti a practicat uzura și a finanțat oferte de droguri.

În 1980, fiul său cel mai mic, Frank, a murit într-un accident de microbuză la mâna unui vecin pe nume John Favara. Ulterior, el și-a cerut scuze lui Gotti, dar a fost răpit în scurt timp și presupus ucis. Se credea că a fost ucis de Gotti.

Cam în același timp, după arestarea lui Castellano, Gotti a devenit șeful familiei Gambino. Gotti era interesat să-l răstoarne pe Castellano, reflectând asupra lui ca fiind lacom și prea autoritar.

În 1985, Dellacros a murit de cancer, iar Castellano l-a făcut pe Thomas Gambino singurul șef în funcție, iar Thomas Bilotti cel mai tânăr șef. Gotti a început să conspire pentru a-l ucide. Castellano a fost ucis sub Gotti în 1985.

Gotti a fost numit oficial noul șef al familiei Gambino în 1986. El la numit pe Frank DeCicco drept nou deputat. Familia Gambino era considerată cea mai puternică familie mafiotă americană aflată sub comanda sa.

În 1985, Gotti a intrat în închisoare după ce cauțiunea sa a fost anulată din cauza probelor legate de implicarea sa în intimidarea Piecyk.

În 1987, Gotti a renunțat la toate acuzațiile și i-a eliberat pe complicii săi.

În 1992, după ce FBI a adus acuzații împotriva lui Gotti în timpul unei campanii de crimă organizată, a fost arestat și condamnat definitiv la omor și rachetă, apoi a fost condamnat la închisoare pe viață când noul său adjunct Sammy Gravano a depus mărturie împotriva sa..

John Gotti a fost condamnat la închisoare pe viață și trimis la închisoarea federală Marion, Illinois. De data aceasta nu a mai avut posibilitatea să fie condamnată. El l-a făcut pe fiul său cel mai mare, John Gotti Jr., un șef interimar, care s-a pledat vinovat în 1999.

Gotti a rămas în închisoare până în 2002 și s-a confruntat cu un atac al lui Walter Johnson, un coleg de celulă. Drept urmare, el a fost supus închisorii solitare și a părăsit celula doar o oră pe zi. Acolo, la 10 ani de la anunțarea pedepsei cu închisoarea pe viață, a murit de cancer la gât.

Gotti s-a căsătorit cu Victoria Digigio în 1962, după nașterea primei lor fiice, Angela. Au mai avut încă patru copii: Victoria, John, Frank și Peter. Frank a murit într-un accident când avea doar 12 ani.

John Gotti a murit în 2002 la Centrul Federal al Prizonierilor din Statele Unite, Springfield, Missouri, din cauza unui cancer la gât. Înmormântarea sa a avut loc într-o instituție bisericească; a fost înmormântat lângă mormântul fiului său Frank.

sinteza.org

Lasă un răspuns