Sondaj BOP: Moldovenii nu au încredere în sondajele BOP

sondaj bop OPINII

Cine are încredere în sondajele de opinie? Aproape nimeni. O dovedește și un sondaj mai vechi realizat de BOP-ul lui Arcadie Barbăroșie. Dar de ce moldovenii n-au încredere în sondaje? Simplu. Pentru că realizatorii sondajelor, unii din ei, fac propagandă deschisă pentru un partid, iar apoi se prezintă ca fiind sociologici obiectivi și independenți. Cazul lui Arcadie Barbăroșie de la BOP. El trăiește într-o casă și doarme într-un pat cu un membru PAS.

Sondaj BOP: Moldovenii nu au încredere în sondajele BOP

Apoi Barbăroșie își afișează pe propria casă bannere pro-PAS.

Năstase despre sondajul BOP prezentat de Barbăroşie: „Partizan politic cu banere galbene pe casă" - Paranteze

În sondajul prezentat de BOP azi, PAS desigur e pe primul loc, partid majoritar. Dar cum să am încredere că dânsul e obiectiv și nu-și susține femeia în primul rând? Întrebare retorică

Dar în Valeriu Pașa de la WatchDog.MD cum să am încredere, dacă cu text deschis, deputații din Platforma DA l-au acuzat că a primit bani de la ei? Dacă informația ar fi fost falsă, Valeriu Pașa i-ar fi atacat în judecată. Dar nu a făcut acest lucru. A scris pe Facebook că-i fals, trollii PAS au distribuit mesajul și au comentat că ce spune echipa lui Năstase e „feik” și cam atât. Iar pentru unii e un efort prea mare să ridice arhivele de prin 2015 sau 2016 ca să vadă ce poziția avea pe atunci acest tânăr expert în toate. Ba și alegerea prin vot direct a deputaților pe circumscripții a susținut. Gratis, a zis Pașa. A ajutat Platforma DA, a mai adăugat Valeriu. Că are în sânge chestia asta cu voluntariatul.

În zadar deputatul Vasile Năstase l-a atenționat pe Arcadie Barbăroșie ca să-și ascundă sondajele pro-PAS. În zadar deputații Platformei DA au recunoscut că Valeriu Pașa a fost „bursier” la ei. Astăzi, ăștia doi au prezentat niște cifre, care nu pot fi catalogate ca fiind urmarea unei cercetări sociologice. PAS e peste 50%, Comuniștii și Socialiștii peste 32%, iar restul sub prag. Chiar și Renato Usatîi care a avut la prezidențiale peste 17% e trecut în rândul pierdanților.

Valeriu Pașa și Arcadie Barbăroșie au îngropat cu totul și partidele unioniste. AUR și PUN, zic ăștia doi, sunt sub 1%. În condițiile în care unioniști sunt peste 35%.

Dar e bine. E bine că după alegeri, noi vom putea compara rezultatele fiecărui concurent electoral, cu cifrele desenate la comanda Maiei Sandu de acești ONG-iști ai societății civile. Apropo, cum să cred eu ONG-iștii, dacă tot sondajele lor arată că peste 53% din moldoveni n-au încredere în ei. N-au credibilitate.

Sondaj BOP: Moldovenii nu au încredere în sondajele BOP

Renato Usatîi încă tace. Probabil e nedumerit cum de PAS își permite să joace atât de murdar. A fost la timpul lui nedumerit și Năstase, până când PAS, cu armata lor de ONG-iști, prin intermediul sondajelor la comandă, atacuri în presă, inclusiv de la fostul „bursier” Valeriu Pașa, a ajuns la 3%.

P.S. Călugărița este insecta care-și mănâncă, la propriu, partenerul. Să se gândească la asta masculii politici care cred că au viitor politic alături de Maia Sandu.

AUTOR: Ion Munteanu

sinteza.org

Lasă un răspuns