Cristina Gherasimov: „Vom continua să muncim cu o și mai mare responsabilitate, fiind și mai determinați să ducem Moldova în UE”

cristina gherasimov POLITIC

Votul celor aproape 1,5 milioane de oameni care au participat la referendum reafirmă că suntem o democrație, unde fiecare vot contează. În pofida imixtiunii și a războiului hibrid al Rusiei, democrația din Moldova a rezistat. Declarațiile au fost făcute de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului desfășurate în țara noastră duminică, 20 octombrie, transmite MOLDPRES. 

De la nord la sud, atât în raioanele de vest și de est ale țării noastre, cât și în diasporă, moldovenii și-au spus cuvântul. Votul celor aproape 1.5 milioane de oameni care au participat la referendum reafirmă că suntem o democrație, unde fiecare vot contează. În pofida imixtiunii și a războiului hibrid al Rusiei, democrația din Moldova a rezistat. Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru că și-au făcut vocea auzită. Majoritatea au spus DA pentru viitorul european al țării noastre”, a scris Cristina Gherasimov.

Vicepremierul a dat asigurări că autoritățile vor continua să muncească „cu o și mai mare responsabilitate, fiind și mai determinați să ducem Moldova în Uniunea Europeană”. 

Vom continua să răspundem îngrijorărilor reale ale cetățenilor și să aducem ideea europeană mai aproape de fiecare localitate din țară – pentru ca, în final, să ne bucurăm cu toții de un trai decent la noi acasă. Împreună punem țara la adăpost și construim acel viitor la care, acum câțiva ani, doar visam și pe care, solidari, putem să-l transformăm în realitate”, a conchis Cristina Gherasimov.

Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidențiale și un referendum republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

sinteza.org

Lasă un răspuns