Încă o țară a interzis TikTok pentru că ar tulbura „armonia socială”

tic toc SCI-TECH

TikTok, care are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume, a fost interzis în mai multe țări.

Nepal a devenit cea mai recentă țară care a împiedicat utilizarea aplicației de social media deținută de China.

Guvernul din Nepal a hotărât luni să interzică aplicația Tik Tok, menționând că aceasta perturbă ‘armonia socială’ din țară. Ministrul de externe, Narayan Prakash Saud, a spus că aplicația va fi interzisă imediat.

‘Perturbă armonia socială, bunăvoința și fluxul de materiale indecente’

‘Guvernul a decis să interzică TikTok, deoarece era necesar să reglementeze utilizarea platformei de socializare care perturbă armonia socială, bunăvoința și arată un flux de materiale indecente’, a declarat Narayan Prakash Saud. De menționat este faptul că Nepalul a interzis în anul 2018 și site-urile pornografice.

Ministrul a mai spus că, pentru a responsabiliza rețelele de social media, Guvernul a cerut companiilor să se înregistreze și să deschidă un birou de legătură în Nepal. Mai mult, le-a solicitat să plătească taxe, să respecte legile și reglementările țării. 

Însă nu este clar ce a declanșat interdicția sau dacă TikTok a nu dorit să se conformeze solicitărilor Nepalului. Compania nu a răspuns imediat la un e-mail prin care se cereau clarificări.

TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, se confruntă cu mai multe controale în numeroase țări din cauza îngrijorărilor că Beijingul ar putea utiliza aplicația cu scopul de a colecta date despre utilizatori.

Anterior, țări precum Canada, Danemarca, Țările de Jos și Belgia au impus o interdicție parțială asupra aplicației TikTok. Mai multe țări au interzis TikTok de pe dispozitivele inteligente ale funcționarilor publici.

Amintim faptul că Uniunea Europeană a amendat în luna septembrie cu 345 milioane de euro reţeaua socială TikTok, pentru încălcarea regulamentului GDPR cu privire la modul de gestionare a datelor personale ale minorilor. 

sinteza.org

Lasă un răspuns