VIDEO// La cum dă afară oameni din funcții publice guvernarea PAS, n-a făcut-o nicio putere în toată istoria țării, constată Vitalie Dragancea

La cum a dat afară oameni din funcții publice actuala guvernare, n-a făcut-o nicio putere în toată istoria țării noastre, constată și Vitalie Dragancea, ex-consilierul prim-ministrului.

Potrivit lui Dragancea, guvernarea PAS, din momentul în care a venit la putere, ar fi pornit procese de epurări publice intense, iar oamenii erau chemați la birouri, unde li se spune că în ei nu se are încredere pentru că au lucrat pe timpul lui Plahotniuc, Dodon, Chicu, Filat și trebuie să plece.

Dacă vorbim ce fac oamenii în clădirea guvernului, oamenii ceea ar trebui să fie locomotiva sau o bună parte de locomotiva dezvoltării țării dar instituțiile publice, în ultimii ani, au fost foarte mult atacate de politic. Apropo și actuala guvernare, foarte democratică de fapt, din momentul în care a venit la putere a pornit procese de epurări publice intense, oamenii erau chemați la birouri, lor li se spune că în ei nu se are încredere pentru că au lucrat pe timpul lui Plahotniuc, sau pe timpul lui Dodon, sau pe timpul lui Chicu, Filat și trebuie să plece(…) Da ei nu-s cetățeni ai Republicii Moldova? Și apropo, noi avem deficit de cadre. Instituțiile noastre publice sunt slabe”, a declarat Dragancea în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Mai mult, ex-consilierul prim-ministrului consideră că astăzi, Republica Moldova are instituții publice foarte slabe, iar nivelul actual de subordonare a instituțiilor, nu a atins niciodată asemenea ”progrese”.

„Țara are probleme mari și are instituții publice slabe. Cine o să rezolve problemele țării? Eu cred că nivelul de subordonare a instituțiilor publice care este astăzi, în Republica Moldova, nu a fost niciodată(…) Noi astăzi cu dumneavoastră, în loc să urmărim planul de acțiuni ai guvernului, să ascultăm pe doamna Gavrilița ce acțiuni o să întreprindă în perioada imediat-următoare pentru a gestiona crizele economice, criza energetică, criza socială din țară”, a mai spus Vitalie Dragancea.

sinteza.org

Lasă un răspuns