TikTok a șters peste 81,5 milioane de clipuri. Platforma online impune măsuri drastice

tiktok rolls out qa feature for everyone s1r5 SCI-TECH

TikTok a a transmis un comunicat oficial prin care  a făcut public Raportul de Aplicare a Regulilor Comunității. Noul regulament este deja valabil, iar ultimele activități ale platformei gigant în trimestrul aprilie – iunie. Noul bilanț scoate în evidență volumul și natura conținutului neadecvat, dar și conturile eliminate de pe TikTok pentru a proteja siguranța comunității. Prin intermediul noului comunicat, Tik Tok a anunțat că a șters aproape o sută de milioane de clipuri și a impus și noi restricții!

Tik Tok nu iartă utilizatorii care nu respectă regulile

Mai exact, un număr de 81.518.334 de videoclipuri au fost eliminate la nivel global în intervalul aprilie – iunie 2021. Decizia a fost luată de reprezentanții platformei pentru nerespectarea Regulilor Comunității și a Termenilor Serviciului. Dintre aceste clipuri, TikTok a identificat și a eliminat 93,0% în primele 24 de ore din momentul postării și 94,1% înainte de a fi raportate de un utilizator.

Potrivit unui studiu realizat de Economica, Tik Tok a început să elimine videoclipurile care instigă la ură, rasism, hărțuire și alte forme de violență fizică sau verbală. Mai mult, platforma a luat și decizii suplimentare.

Tik Tok a multiplicat rapid numărul total de instrumente prin care comunitarea utilizatorilor primește sprijin în introducerea unor setări care ajută la oprirea comentariilor agresive din timpul streamurilor live. Așadar, gazda unui video live poate opri temporar un user care postează comentarii, sau poate opri chiar definitiv postarea de comentarii.

Noile opțiuni au la bază o serie de instrumente introduse anterior pentru a promova politețea și bunătatea. Mai exact, aproape patru din zece persoane au ales să își retragă și să editeze comentariul de la introducerea filtrelor și recomandărilor din comentarii, iar discuțiile care încalcă politicile Tik Tok vor fi șterse.

În al doilea trimestru al anului 2021, centrul de informații COVID-19 a fost vizualizat de 921 de milioane de ori la nivel global. Potrivit ultimului bilanț, bannere care trimteau oamenii către hub au fost adăugate la 1,8 milioane de videoclipuri și vizualizate de 11 miliarde de ori.

sinteza.org

Lasă un răspuns