Cristian Rizea i-ar fi scris o scrisoare lui Igor Dodon prin care i-ar fi solicitat ajutorul

owvhmznmnguyyjvkmtdmmmyzzgzlothjmjzi.thumb ACTUAL

Cristian Rizea, fost deputat social-democrat român, a fost arestat marți după-masă la Chișinău în vederea extrădării în România, unde a fost condamnat pentru corupție Pe platforma Moldova Salvată a apărut o scrisoare a lui Rizea către Igor Dodon, după ce acesta fusese reținut.

„Cristian Rizea aka Cristian Mihai a cerut de la curatorul său permisiunea de a rămâne în siguranță în Moldova, departe de autoritățile de peste Prut.”

Cristian Rizea i-ar fi scris o scrisoare lui Igor Dodon prin care i-ar fi solicitat ajutorul
untitled2untitled3

Rizea a fost condamnat definitv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Fostul deputat este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Cristian Rizea a fugit din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul de Justiție din România a transmis acolo cererea de extrădare.

Jurnaliștii Gândul.ro au publicat în luna Octombrie o anchetă care îl vizează pe politicianul-fugar Cristian Rizea, în prezent Cristian Luigi Mihai (noul nume primit în Republica Moldova).

Ancheta arată cum, după ce a fost condamnat în România pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor, fostul deputat PSD avea o viață de lux în Republica Moldova fiind ascuns sub un alt nume, acolo unde s-a ascuns împreună cu familia, fiind protejat de Serviciile Secrete din Rusia.

sinteza.org

Lasă un răspuns