Irina Vlah susține că de 10 luni așteaptă o întrevedere cu Maia Sandu: Nu-mi pot explica atitudinea ei

irina vlah e1603994067809 POLITIC

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, aşteaptă de 10 luni o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu pentru a discuta problemele autonomiei, inclusiv, studierea limbii române în regiune. Declaraţiile au fost făcute la o emisiune de la Publika TV.

Başcanul Găgăuziei nu-şi poate explica atitudinea preşedintelui Maia Sandu.

„Doamna preşedinte a venit în Găgăuzia, iar conducerea autonomiei nici nu a fost informată. Am aflat despre vizita preşedintelui de la primarii noştri, care au primit invitaţii de la administraţia prezidenţială. Am auzit o minciună din partea preşedintelui care a declarat că nu este organizatorul acestui eveniment şi ea a fost invitată de primari. Suntem foarte îngrijoraţi de o astfel de atitudine faţă de autonomie.”

Vlah a informat partenerii externi despre abordarea actualului Guvern în relaţiile cu autonomia.

„În prezent, vocea mea nu este auzită. Totuşi, sper că situaţia se va schimba. Sper că Guvernul mă va auzi, probabil şi astăzi. Va auzi părerea partenerilor noştri, pentru că am rugat partenerii noştri ca să comunice cu conducerea ţării.”

Başcanul Găgăuziei s-a referit şi la reţinerea şi plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

„Apreciem faptul ca toate aceste lucruri s-au întâmplat într-un timp atât de scurt drept dovadă ca aceste lucruri au fost pregătite din timp. Procurorii care se ocupă de acest caz nu au acţionat în conformitate cu legea, ci la comandă.”

Reprezentanţii Preşedinţiei şi ai Executivului nu au comentat deocamdată declaraţiile făcute de Irina Vlah.

În cadrul emisiunii, Irina Vlah a fost întrebată despre cum îşi vede viitorul politic, inclusiv în cadrul unui nou partid.

„Dacă vorbim despre crearea unui partid – nu, eu nu m-am gândit la asta. Dacă vorbim despre Irina Vlah ca un proiect politic – da, eu sunt politician şi de mult timp mă ocup de politică. Am planuri de viitor, dar astăzi nu sunt gata să vorbesc despre asta.”

sinteza.org

Lasă un răspuns