OPINIE// Cei din PAS vor să îi închidă gura lui Stoianoglo, dar nu îi va mai ajuta nimic

1633686075 sergiu mocanu OPINII

Puterea de la Chișinău a decis să-l bage la pușcărie pe Alexandr Stoianoglo pentru a-i închide gura, deoarece el este singurul procuror care a ajuns cel mai aproape de autorii furtului miliardului. Declarația a fost făcută de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, la protestul organizat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde a fost examinat demersul cu privire la plasarea în arest a Procurorului General suspendat.

Politicianul susține că pentru arestarea lui Stoianoglo s-au băgat milioane de la cei care stau în spatele Maiei Sandu și a făcut apel către occidentali să nu cadă în plasa intereselor hoților.

”Stoianoglo a fost reținut pentru că a ajuns cel mai aproape de hoții miliardului. Singura crimă între ghilimele pe care nu i-o pot ierta, este faptul că el a ajuns chiar la hoți.(…) Poate reușesc să transmit un semnal partenerilor europeni că în cei în care au investit bani nu apără democrația și statul de drept, ci apără hoții și trădează interesele acestor oameni. Pentru arestarea lui Stoianoglo s-au băgat milioane din partea celor care stau în spatele Maiei Sandu și a tuturor celor care l-au reținut pe Stoianoglo. Nu-i va salva nimic, încercând să spună că nu ei sunt de vină. Știm exact cine sunt autorii acestei crime, iar crima este reținerea și acum încercarea de arestare a lui Alexandr Stoianoglo”, a menționat Mocanu.

Politicianul a făcut îndemn către întreaga societate să iasă în apărarea statului de drept și a lui Alexandr Stoianoglo care ”este un procuror străin de interesele mafiei”.

sinteza.org

Lasă un răspuns