OFICIAL// Svetlana Balmuș – candidatura înaintată Maiei Sandu pentru funcția de membru al CSP

maia sandu 1 768x512 1 ACTUAL

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat astăzi Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat Președintelui Maia Sandu candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție, se arată într-un comunicat al Președinției.

Svetlana Balmuș este avocată și expertă în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrată.

Totodată, în comunicat se mai menționează că concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat prin Decretul nr. 548 – VIII din 29 decembrie 2017. La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

OFICIAL// Svetlana Balmuș – candidatura înaintată Maiei Sandu pentru funcția de membru al CSP
Sursa: presedinte.md

Anterior, Sinteza.ORG a scris despre faptul că Svetlana Balmuș – bună prietenă cu Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Domnica Manole, ar urma să fie numită membru al Consiliului Superior al Procurorilor, printr-un decret semnat de Maia Sandu.

sinteza.org

Lasă un răspuns