Patru miniștri democrați, REVOCAȚI din funcție! Chicu va propune noile candidaturi

31817473 POLITIC

Premierul Ion Chicu a anunțat luni, 9 noiembrie, că cei patru miniștri PDM au fost revocați din funcție, menționând că va cere președintelui să accepte și demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea, care a fost ales în funcția de ambasador:

„Cererile de revocare au fost semnate de șeful statului. Toți colegii vor fi înlocuiți.Nu putem lăsa Guvernul în incertitudine. Sper că președintele Igor Dodon va accepta noile numiri (…) Sperăm că până diseară o să găsim cinci candidaturi pentru cele cinci funcții de miniștri democrați care au renunțat la fotolii”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul a menționat Guvernul se află la etapa de aprobare a bugetului pentru anul viitor, astfel că ministerele trebuie să funcționeze în regim normal.

Cei patru miniștri democrați care au fost revocați din funcție:

Cristina Lisnic – viceprim-ministra pentru Reintegrare;

Alexandru Pînzari – ministru al Apărării;

Igor Şarov – ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării;

Sergiu Railean – ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Oleg Ţulea – ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Amintim că sâmbătă, 7 noiembrie, Pavel Filip a anunțat că „PDM a luat decizia ca, imediat după învestirea în funcție a președintelui ales, să-și retragă reprezentanții săi din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale”.

Deputaţii PDM şi PSRM au semnat la 16 martie 2020 Acordul privind formarea Coaliţiei „Platforma Social-Democrată pentru Moldova” în Parlamentul Republicii Moldova.

sinteza.org

Lasă un răspuns