SURSE// Svetlana Balmuș va fi numită membru al Consiliului Superior al Procurorilor, printr-un decret semnat de Maia Sandu

svetlana balmus va fi numita membru al consiliului superior al procurorilor printr un decret semnat de maia sandu ACTUAL

Canalul de Telegram Ungureanu 112 anunță că, conform surselor sale, astăzi, ar urma să fie semnat un decret prezidențial prin care magistratul, Svetlana Balmuș, va fi numită membră a Consiliului Superior al Procurorilor.

În același timp, se menționează că Svetlana Balmuș, ar fi bună prietenă cu Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Domnica Manole.

„Sveta Balmuș, la fel ca și așa-zisul avocat al poporului „ales prin concurs”, Natalia Moloșag, este bună prietenă cu bocitoarea de la Curtea Constituțională, inclusiv cu judecătoarea, Ludmila Ouș, una dintre cele cinci reformate „cu mita în sutien” și care ar avea relații fierbinți cu un factor de decizie important din PG”, se scrie în postarea de pe canalul de Telegram.

La fel, se mai precizează că „pe coridoarele Curții de Apel, printre grefiere și judecători, se șoptește că una ditnre magistrate aduna banii, iar alta lua decizii.”

Amintim că, Președinția Republicii Moldova a organizat la data de 15 septembrie, prima etapă a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către șeful statului.

În urma examinării dosarelor depuse, Comisia de organizare a concursului a selectat patru candidați (Svetlana Balmuș, Ceslav Panico, Irina Pușcașu-Mamalîga, Alexandr Trutnev) care vor fi invitați la etapa a doua a concursului.

Svetlana Balmuș are o experiență de judecător de 19 ani. În 2015, aceasta a fost avansată la Curtea de Apel Chișinău, iar în aprilie 2017, Balmuș alături de judecătorii Xenofon Ulianovschi și Ion Secrieru, au menținut hotărârea primei instanțe prin care avocatul-vedetă Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar penal de escrocherie în domeniul asigurărilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns