Ion Ceban, sare în ajutorul fermierilor ce luptă cu indiferența Guvernului PAS: Fructele vor ajunge pe masa copiilor din școli

POLITIC

Ion Ceban sare în ajutor agricultorilor care sunt nevoiți să-și lase merele pe câmp, din motiv că nu au cui le vinde. Primarul General al Capitalei a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a menționat că Primăria Chișinău va găsi surse financiare suficiente pentru a încheia contracte cu agricultorii, astfel ca în loc să arunce roada, să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

Mai mult, edilul consideră că nu este normal ca agricultorii care au lucrat un an întreg, să-și arunce roada pe marginea drumului. Totodată, acesta a făcut un apel către fermieri și i-a invitat la discuții, care vor avea loc în această săptămână.

”Am văzut cum agricultorii sunt nevoiți să lase merele pe câmp! Primăria Chişinău va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.Ieri pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, am dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele noastre să ajungă pe masa copiilor. Aruncarea merelor fermierilor noștri unde au muncit este un dezastru total. Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3, 4 ori mai mare.Nu știu ce fac autoritățile centrale în acest sens, dar am rugat să fie identificate surse săptămâna aceasta, iar fermierii să fie chemați în această săptămână la discuții. Astfel ne propunem să asigurăm instituțiile educaționale, poate și cele medicale cu fructe, dar astfel vom veni și ajutorul fermierilor care nu au unde îşi realiza produsele”, se arată în postarea edilului.

Menționăm că un agricultor de la Dondușeni este nevoit să arunce remorci pline cu tone de mere la margine de drum, din motiv că nu are cui să le vindă.

Într-un video postat de ”Democrația Acasă” pe pagina sa de Facebook, unul din membrii partidului a relatat despre necazul agricultorului și accentuează că vinovat de producerea acestui necaz s-ar face Guvernul PAS care nu-și dă interesul pentru a ajuta agricultorii moldoveni.

Ia uitați-vă oameni buni, roada moldovenească cum o aruncă. N-are unde o da. Asta-i Guvernarea noastră. Ce roadă are omul ăsta, n-are unde o da. Nu vor să o cumpere nimeni, statul nu se interesează el le aruncă la gunoi”, a menționat membrul PDA.

Amintim că, în cadrul unei ședințe a legislativului, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care reprezintă majoritatea parlamentară, au refuzat să includă în ordinea de zi proiectul privind acordarea a peste 51 de milioane de lei, despăgubiri agricultorilor.

Despăgubirile urmau să ajungă la cei agricultori care au suferit de pe urma ploilor torențiale și a grindinei în această primăvară.

Proiectul în plenul Parlamentului a fost propus de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns