Mii de moldoveni s-au grăbit să se căsătorească în regim de urgență

cateva mesaje scurte prin care ii poti felicita pe miri ACTUAL

Căsătoriți în decurs de 24 de ore. Tot mai mulți îndrăgostiți vor să spună „Da”, mai curând decât în termenii obișnuiți, stabiliți de Agenția Servicii Publice.

Doar în primele șase luni ale anului curent și în plină pandemie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate, în regim de urgență, 242 acte de căsătorie, scrie mamaplus.md.

Reprezentanții ASP susțin că procedura de oficializare a căsătoriei poate fi urgentată până la termenul de o zi lucrătoare, dacă tinerii prezintă motive temeinice. 

În acest caz, tariful stabilit pentru înregistrarea mariajului constituie 5 460 de lei.

La fel, dacă persoanele se confruntă cu situații excepționale (pericol pentru viață, graviditate, nașterea copilului, etc.), atunci căsătoria poate fi încheiată chiar în ziua depunerii declarației. Prețul stabilit pentru înregistrarea căsătoriei în cazuri de graviditate sau naștere a copilului este de 260 lei. În caz că există pericol pentru viață, cel puțin pentru unul dintre soți, serviciile de oficializare a mariajului se prestează în mod gratuit.

Menționăm că în anul 2020 au fost încheiate în total 15.500 căsătorii. Numărul celor înregistrate pentru prima dată a constituit 10.700. Specialiștii nu au dat o explicație acestei situații sau dacă anularea unor restricții anti-COVID-19 ar fi inluențat dorința arzătoare a tot mai mulți tineri să se căsătorească.

sinteza.org

Lasă un răspuns