ULTIMA ORĂ// Maia Sandu a semnat decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. Când are loc ședința

maia sandu 1 768x512 1 POLITIC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul cu privire la convocarea ședinței de constituire a Parlamentului nou ales la 11 iulie 2021.

Astfel, noul Legislativ va fi convocat în data zilei de 26 iulie 2021, ora 10:00.

ULTIMA ORĂ// Maia Sandu a semnat decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. Când are loc ședința

Am semnat, acum câteva clipe, Decretul de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de Legislatura a XI-ea. Prima ședință a noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie. Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului, și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a scris Sandu pe pagina de Facebook.

Amintim că, Curtea Constituţională a confirmat vineri, 23 iulie, rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

În același timp, judecătorii Curții Constituționale au validat mandatele de deputat pentru 101 de reprezentați ai formațiunilor politice.

Conform prevederilor legislației electorale și voturilor valabil exprimate, cele trei partide care au trecut pragul minim pentru a putea intra în viitorul Parlament sunt: Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), care a câștigat 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BeCS) – care a obținut 32 de mandate şi Partidul Politic „Şor”, cu șase mandate.

sinteza.org

Lasă un răspuns