Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” condamnă atitudinea Maiei Sandu față de drapelul de stat

sandu drapel POLITIC

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” condamnă atitudinea Președintelui Republicii Moldova față de drapelul de stat.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții organizației a declarat că este inadmisibilă atitudinea Maiei Sandu față de drapelul de stat în cadrul vizitei sale din Georgia, unde, la ceremonia de semnare a declarației comune, drapelul Moldovei a fost amplasat invers.

„Considerăm că șeful statului nu putea să nu observe această gafă a responsabililor din cadrul serviciului de protocol, atît a țării gazdă, cît și a membrilor delegației moldovenești. Astfel, considerăm oportună reacția instituției prezidențiale cu privire la acest subiect”, se mai arată în comunicat.

Menționăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri, 19 iulie, la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi, alături de Președintele Georgiei, Președintele Ucrainei și Președintele Consiliului European.

Totuși, evenimentul nu a trecut atât de blând la nivel diplomatic pentru șeful statului, Maia Sandu, care a pus umărul la săvârșirea unei gafe de proporții în Georgia.

Mai exact, în timpul semnării declarației finale a Conferinței de la Batumi, la masa la care erau așezați cei 3 șefi ai statelor, se regăseau și câte un steag al fiecărui stat, semnatar al declarației. Steagul Republicii Moldova, la fel ca și Stema de Stat de pe acel steguleț se aflau într-o poziție incorectă, acvila naturală ce poartă în cioc o cruce de aur fiind întoarsă cu tălpile în sus.

Purtătorul de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova, Sorina Ștefârță, a comunicat pentru redacția SINTEZA că vinovat de săvârșirea acestei gafe s-ar face protocolul georgian.

sinteza.org

Lasă un răspuns