FOTO-VIDEO// Gafă la nivel diplomatic a Maiei Sandu: Steagul Republicii Moldova, cu tălpile în sus la un eveniment oficial

POLITIC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri, 19 iulie, la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi, alături de Președintele Georgiei, Președintele Ucrainei și Președintele Consiliului European.

Totuși, evenimentul nu a trecut atât de blând la nivel diplomatic pentru șeful statului, Maia Sandu, care a pus umărul la săvârșirea unei gafe de proporții în Georgia.

Mai exact, în timpul semnării declarației finale a Conferinței de la Batumi, la masa la care erau așezați cei 3 șefi ai statelor, se regăseau și câte un steag al fiecărui stat, semnatar al declarației. Steagul Republicii Moldova, la fel ca și Stema de Stat de pe acel steguleț se aflau într-o poziție incorectă, acvila naturală ce poartă în cioc o cruce de aur fiind întoarsă cu tălpile în sus.

Acest lucru poate fi ușor observat în fotografiile și materialele video de la ceremonia semnării declarației.

FOTO-VIDEO// Gafă la nivel diplomatic a Maiei Sandu: Steagul Republicii Moldova, cu tălpile în sus la un eveniment oficial

UPDATE// Purtătorul de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova, Sorina Ștefârță, a comunicat pentru redacția SINTEZA că vinovat de săvârșirea acestei gafe s-ar face protocolul georgian.

De precizat că, Președinta R. Moldova – Maia Sandu, Georgiei – Salome Zurabișvili și președintele Ucrainei – Volodymyr Zelensky s-au întâlinit ieri, 19 iulie la Batumi. Cei trei lideri, dar și președintele Consiliului Europei – Charles Michel au discutat despre strategii comune de dezvoltare și au semnat o declarație în calitate de parteneri asociați ai UE. 

sinteza.org

Lasă un răspuns