În Capitală va avea loc festivalul ,,Bună ziua, Chişinău”

ACTUAL

În Capitala Moldovei, în perioada 14-17 iulie, pentru prima dată va avea loc festivalul „Bună ziua, Chişinău”. 

Proiectul este dedicat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și va include diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (ușoară, clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.).

Potrivit unui comunicat remis presei, în cea de-a treia zi a forului, pe 16 iulie, Primăria Chișinău va organiza Conferința online „Chișinău-585 de ani – un oraș între trecut și viitor”, cu participarea a 82 de edili ai orașelor înfrățite și partenere ale capitalei.

În cadrul aceluiași Festival sunt prevăzute proiecții de film; competiții la șah, dame, table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutieri turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată” etc.

Evenimentele incluse în program sunt organizate de Direcția Cultură, în conlucrare cu preturile de sector și Direcția generală economie, comerț și turism.

Acestea se vor desfășura în diverse locații, inclusiv în parcurile din oraș, în Scuarul „Mihai Eminescu”, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor”, în preajma fântânilor arteziene, pe Strada Pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, la filialele Bibliotecii Municipale „ B. P. Hasdeu”, la Muzeul Orașului, la Cinematograful Patria Loteanu etc.

sinteza.org

Lasă un răspuns