Plăcintele congelate, produse la Bardar, ar putea ajunge în toată Europa

ECONOMIC

Dezvoltarea antreprenoriatului, prin susținerea sectorului afacerilor mici și mijlocii și crearea de locuri de muncă în zonele rurale, este una dintre prioritățile de bază ale Uniunii Europene, iar numărul afacerilor care se dezvoltă datorită susținerii oferite de UE este în continuă creștere de la an la an. O demonstrează și cazul lui Victor Nistorică. Datorită unui grant la care a aplicat, bărbatul a reușit să-și extindă afacerea în toată Moldova.

„Minunea care o vedeți aici în spate se produce datorită suportului Uniunii Europene, care a însemnat o co-investiție, un suport de circa 10 mii de euro”, spune Victor Nistorică pentru AGORA.

Primii ani au fost cei mai dificili. Ulterior însă antreprenorul a aplicat la programul național PARE 1+1 care i-a fost ca un colac de salvare.  „Am aplicat în cadrul programului cu un set de acte care însemna documente despre afacere în sine, un plan de business și documente despre ce investiții, utilaj urmează să procurăm”, adaugă directorul brutăriei Bardar.

sinteza.org

Lasă un răspuns