PromoLEX a depistat NEREGULI la PAS. Partidul condus neoficial de Maia Sandu nu a raportat la CEC peste 1 MILION de lei

zoinitele lui plahotniuc pe lista pas POLITIC

Până în data de 2 iulie curent, doar 19 concurenți electorali din 23 înregistrați, au depus la Comisia Electorală Centrală rapoartele financiare din campania electorală, iar cele depuse, în cazul a unor candidați, este incompletă.

Este concluzia la care au ajuns observatorii Promo-LEX, în cadrul celui de-al cincilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite Realitatea.

Potrivit Promo-LEX, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a raportat toate cheltuielile în această campanie electorală. Este vorba despre 1 007 578 lei, în timp ce Platforma „DA” ar avea 749 539 lei neraportați.

În lista neagră a celor cu restanțe se numără și Blocul electoral „RENATO USATÎI” care ar fi „ascuns” 646 041 lei. Partidul Politic Congresul Civic nu a raportat 573 912 lei, în timp ce Partidul Acasă Construim Europa, nu a anunțat CEC despre 361 765 lei.

Amintim că misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 este desfășurată de Asociația Promo-LEX cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin Programul „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, al Consiliului Europei prin proiectul „Suport pentru observarea civică a alegerilor parlamentare anticipate din 2021 în secțiile de votare create în străinătate”, precum și al Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău prin proiectul „Suport pentru informarea cetățenilor și observarea civică a alegerilor parlamentare anticipate din 2021 în secțiile de votare create alegătorii din regiunea Transnistreană”.

sinteza.org

Lasă un răspuns