VIDEO// PAS ascunde contractul cu o companie românească, despre care se vorbește că ar fi în valoare de peste 1 milion de euro

pas 1000 POLITIC

Cu câteva zile în urmă, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi dezvăluia în timpul unei emisiuni politice că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar beneficia ilegal în perioada campaniei electorale de serviciile unui polit-tehnolog din România, ce poartă numele de Lucian Despoiu.

„Cetățeanul României fără care Partidul PAS nu poate trăi astăzi. Este cetățeanul României, Lucian Despoiu care reprezintă campania ”Majoritas”. Atunci când la PAS apar deja trolli, comentatori etc. este acest cetățean al României care se află aici. Este acel om care actualmente a creat fabrica de trolli(…) Oamenii buni folosesc aceleași metode, voi folosiți polit-tehonologi străini”, a menționat Renato Usatîi.

Informația a fost confirmată ieri de către liderul interimar al PAS, Igor Grosu, care însă s-a eschivat să spună cu ce sumă de bani este răsplătit Despoiu (conducătorul companiei ”Majoritas”), pentru serviciile sale de consultanță, polit-tehnologice în domeniul online (promovarea formațiunii pe rețelele de socializare).

La fel, Grosu a ținut să accentueze că serviciile prestate de Despoiu și compania ”Majoritas”, sunt perfect legale și se realizează în baza unui contract de consultanță, transparent, care este raportat la Comisia Electorală Centrală (CEC)

„Este un contract de consultanță care noi l-avem. Lucrează, este oficial totul(…) În cazul nostru este o relație contractuală, ne ajută(…) promovarea partidului pe rețelele de socializare, iată în ce constă contractul. Promovare care o fac toate partidele politice, toți concurenții electorali. Toată relația noastră contractuală este transparentă, este legală, este raportată la Comisia Electorală Centrală. Noi raportăm în fiecare lună, de aceea, dacă cineva vrea să verifice, beneficiați de posibilitate”, a relatat Grosu în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV8.

În același timp, Igor Grosu a evitat să confirme sau să infirme, declarațiile făcute de Veaceslav Platon precum că președintele țării (Maia Sandu) și PAS ar întreține o fermă mare de trolli, pe care îi plătește din bani murdari cu proveniență dubioasă, iar aceste cheltuieli nu sunt reflectate nicăieri, inclusiv nu a comentat și declarațiile făcute de liderul PN, Renato Usatîi ce menționa anterior că anume acest polit-tehnolog din România, Lucian Despoiu, ar fi creat și administrat fabrica de trolli a celor din PAS.

Redacția Sinteza.ORG a verificat cu o maximă atenție rapoartele pentru 5 săptămâni de campanie a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) privind finanțarea campaniei electorale, inclusiv raportul pentru săptămâna a-5, publicat la data de 25 iunie 2021 și am depistat că în multitudinea de rapoarte, nu se indică careva cheltuieli suferite de partid pentru servicii de consultanță electorală și politică (elaborarea strategiilor electorale), oferite de companii/cetățeni locali sau străini.

VIDEO// PAS ascunde contractul cu o companie românească, despre care se vorbește că ar fi în valoare de peste 1 milion de euro

Totodată, sursele sigure ale portalului nostru ne-au declarat că valoare contractului pentru așa-numitele servicii de consultanță oferite de compania ”Majoritas” și Lucian Despoiu pentru PAS (în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, post-electorală și perioada campaniei electorală pentru alegerile parlamentare anticipate), ar fi de peste 1 MILION de euro.

Contactat telefonic pentru a infirma sau confirma aceste informații dar și pentru a cere explicații privind neconcordanța între declarațiile lui Grosu și rapoartele prezentate la CEC, liderul interimar al PAS nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre.

La fel, colaboratorii serviciului de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), nu au răspuns la apelurile insistente ale jurnaliștilor noștri.

Vezi și: Din ce bani PAS îl plătește pe Lucian Despoiu și cât primește compania acestuia pentru consultanță?

VIDEO// Renato Usatîi: Lucian Despoiu, un expert din România, lucrează azi pentru PAS

VIDEO// Revoltător! PAS cheltuie pe „Ferma de TROLLI” între 40 și 100 000 de EURO

VIDEO// Sergiu Mocanu explică algoritmul de funcționare al trollilor Maiei Sandu

VIDEO// Liderul PUN, Octavian Țîcu, spune că Maia Sandu are fermă de TROLLI

VIDEO// Năstase despre trollii PAS: Nici pe timpurile lui Plahotniuc nu era așa

Dionis Cenușa: Trollii Maiei Sandu mă atacă pentru că o critic pe președinta lor

Politologul Dionis Cenușă ATACAT de trollii Maiei Sandu: Sunteți un KGB-ist care și-a arătat fața

Lider PPDA: regimul lui Plahotniuc era floare la ureche în comparație cu ce fac acum trollii Maiei Sandu

Exponent al Platformei DA către un deputat PAS: „Hai că ești tare ipocrit!” „PAS să-și închidă ferma de trolli”

Apelul unui deputat către trollii PAS: Comentați pe paginile partidelor care v-au creat

sinteza.org

Lasă un răspuns