Deputata Violeta Ivanov a participat la cea de-a 57-a Sesiune Plenară a APCEMN

201986091 294374912428260 1915306234233109543 n POLITIC

Deputata Violeta Ivanov, președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană a participat la cea de-a 57-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Aceasta a avut loc în regim de videoconferință.

În calitate de șefă a delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, Violeta Ivanov a participat la Reuniunea Comitetului Permanent al APCEMN, unde au fost aprobate propunerile Comisiilor de profil privind subiectele examinate în a doua jumătate a anului 2021, precum și calendarul activităților APCEMN pentru semestrul II al anului 2021.  De asemenea, a fost aprobată aderarea Parlamentului Republicii Macedonia de Nord la APCEMN, în calitate de al 13-lea membru APCEMN.

În cadrul Sesiunii plenare, deputata Violeta Ivanov a  prezentat raportul Comisiei pentru chestiuni juridice și politice a APCEMN în calitate de co-raportor din partea Republicii Moldova.  Subiectul întrunirii s-a referit la “Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de persoane – Aspecte juridice și politice”.

Violeta Ivanov a scos în evidență implicarea parlamentelor statelor membre pe această dimensiune și a abordat situația la nivel regional și internațional, cauzată de diverși factori politici, economici, sociali, inclusiv pandemia COVID-19, care amplifică inegalitățile socio-economice, crescând numărul potențialelor victime privind traficul de persoane.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din 9 ţări. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

sinteza.org

Lasă un răspuns