Gigantul TikTok, de neoprit: Cum a reușit să adune miliarde în pandemie

uvsoppdsee0e0fsx 1au23agwiowp7is3abxu1s67idnc87aihvsihwoez1deewrpbuz0mo4cuwecfe3o38mida2pkeaz8suo 4ytww0kncmij0wmzeqfa5uxnuaopb9eppiet2k SCI-TECH

TikTok e o platformă-gigant care a reușit să crească spectaculos în 2020, an marcat de pandemie. A făcut miliarde de pe urma tinerilor și nu numai care au popularizat rețeaua de socializare.

TikTok e companie-gigant deținută de ByteDance, iar succesul enorm pe care-l are în rândul tinerilor, influencerilor și nu numai îi aduce miliarde de dolari. În 2020, an marcat de pandemie, creșterea pe partea de venituri a fost uriașă: 111%. Practic, compania și-a dublat veniturile obținute în 2019.

Veniturile totale ale companiei au urcat la 34,3 miliarde de dolari în 2020.

TikTok, de neoprit

Datele, obținute dintr-o notă internă, arată că ByteDance – compania-mamă – a înregistrat o creștere a profitului brut anual cu 93%, până la 19 miliarde de dolari, deși a înregistrat o pierdere netă de 45 miliarde de dolari în aceeași perioadă. Pierderea netă a fost atribuită unei ajustări contabile unice și nu este legată de operațiunile companiei.

Nota internă a arătat, de asemenea, că ByteDance avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori lunari activi pe toate platformele sale începând cu decembrie anul trecut. Se apropie vertiginos de ce are Facebook în portofoliu și asta nu-i deloc o veste bună pentru Mark Zuckerberg. Un purtător de cuvânt al ByteDance a confirmat cifrele pentru BBC.

Această creștere vine în contextul în care ByteDance și alți câțiva giganți tehnologici chinezi au fost supuși unei presiuni crescânde din partea guvernelor din întreaga lume.

Joi, Reuters a raportat că un ordin executiv semnat de președintele american Joe Biden la începutul acestei luni ar obliga unele aplicații chineze să ia măsuri mai dure pentru a proteja datele utilizatorilor dacă doresc să rămână pe piața americană. Măsura a venit după ce președintele Biden a revocat un ordin executiv al predecesorului său Donald Trump, care interzicea aplicațiile chinezești TikTok și WeChat în SUA. Interdicția s-a confruntat cu o serie de provocări juridice și nu a intrat niciodată în vigoare.

Politicienii și oficialii și-au exprimat de-a lungul timpului îngrijorarea cu privire la transmiterea datelor personale ale utilizatorilor către guvernul chinez. TikTok a negat acuzațiile că ar fi distribuit datele utilizatorilor cu Beijingul.

sinteza.org

Lasă un răspuns