VIDEO// Igor Dodon: Dacă vom câștiga alegerile, atunci mărfurile noastre vor putea fi vândute fără taxe, pe piața rusească

ACTUAL

Igor Dodon vine cu noi promisiuni pentru agricultori. Acestea au fost făcute în cadrul emisiunii sale săptămânale ”Președintele Igor Dodon răspunde”. Fostul președinte susține că dacă relațiile cu Rusia se vor înrăutăți așa cum își doresc cei de dreapta, atunci merele în valoarea de circa 2 miliarde de lei, vor rămâne pe copaci.

”Merele din Republica Moldova sunt exportate în mare parte în Federația Rusă. În cazul în care se înrăutățesc relațiile cu Rusia, așa cum doresc cei de dreapta, atunci 200 mii tone de mere, în valoare circa 2 miliarde de lei, vor rămâne pe copaci.

Noi vă promitem, stimați agricultori, că, dacă Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va avea majoritatea parlamentară, atunci mărfurile noastre vor putea fi vândute fără taxe, în volume și mai mari, pe piața rusească”. Cel puțin asta susține liderul PSRM, Igor Dodon.

„Noi, merele, în mare parte, le exportăm în Federația Rusă. Și aici, în nordul țării, toți mă-ntreabă ce-o să fie cu roada nouă, pentru că, în 2014, a fost închisă piața rusă și merele au înghețat pe copac. De aceea, pentru a avea piață de desfacere, noi trebuie să avem relații bune cu Federația Rusă”, se arată în mesajul transmis de Igor Dodon.

sinteza.org

Lasă un răspuns