Vladimir Voronin: Serviciile americane au adus-o pe Maia Sandu la Președinție, nu cetățenii

vladimir voronin POLITIC

În cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21, Vladimir Voronin s-a întrebat ce așteptări au oamenii de la Președintele Maia Sandu. Acesta s-a arătat nedumerit de faptul că cetățenii vor să se trezească dimineața cu soldați NATO, dar a și întrebat alegătorii dacă aceștia își doresc să aibă copii mulați și nu doar albi.

”Voi aveți de gând să votați pentru lichidarea statului? Pentru lichidarea neutralității ca să vină soldații NATO, voi asta vreți? Ca să vină după voi jandarmii români? (…) Voi ați crezut în această conducere. Voi vă vindeți țara cu așa președinte. Unde s-a mai văzut ca Președintele să modifice limba de stat? (…) Pe Maia Sandu au adus-o serviciile americane aici, că altcineva nu avea cine. Aleargă la Strasbourg și roagă ca să oblige Republica Moldova să modifice Constituția? Noi pe cine am ales, oameni buni? ”, comentează liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Totodată, acesta a explicat de ce a fost format un bloc electoral cu socialiștii și a dat de înțeles că PSRM a conștientizat faptul că țara este în pericol:

”Asta nu este o senzație că noi am creat un bloc, asta e ceva normal. Socialiștii în sfârșit au înțeles că țara este în pericol, că riscăm să pierdem suveranitatea, neutralitatea și independența. Noi putem să dispărem de pe hartă. Noi trebuie să ne apărăm patria și cetățenii”, a conchis fostul președinte.

sinteza.org

Lasă un răspuns