DOC// ANI a constatat: Luxul deputatei transfuge Ivanov este indicat corect

ivanov POLITIC

Deputata transfugă Violeta Ivanov nu a reflectat eronat unele date în declarațiile sale de avere și interese personale pentru anii 2016 – 2018. Asta a constatat inspectorul de integritate din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce a verificat declarațiile de avere ale deputatei.

ANI a inițiat controlul averii deputatei Violeta Ivanov în urma unei sesizări depuse la începutul lunii februarie 2020.  

Inspectorul de integritate a verificat averea deputatei, a soțului și copilului acestora pentru perioada 2016 – 2018.

S-a constat că familia deputatei a avut în perioada respectivă venituri în valoare de 1.076.898 de lei și cheltuieli de 1.095.250 de lei.

Conform actului de constatare, „inspectorul de integritate nu a constatat diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute sau deținerea averii cu caracter nejustificat”. Astfel, nu există „bănuială rezonabilă pentru săvârșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale”.

Totuși, la verificarea declarațiilor de avere au fost depistate câteva detalii eronate. S-a constatat că Ivanov nu a indicat în declarații două conturi bancare – unul de până la 100 lei, iar altul de 10.400 lei.

Totodată, în declarația de avere pentru anul 2018, Ivanov a indicat eronat date cu privire la banii deținuți în mai multe conturi bancare. Aceasta a indicat într-un cont 60.000 de lei, însă, în realitate în cont erau puțin peste 61.000 de lei. Într-un alt caz, aceasta a indicat valoarea de 166.000 de lei, în realitate suma fiind de puțin peste 165.000 de lei.

În rezultat, inspectorul de integritate a constatat că nu există „bănuială rezonabilă pentru săvârșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale”.

Ivanov are la dispoziție 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere.

Averea reputatei transfuge a fost verificată și în anul 2016 după ce fiica acesteia a postat pe rețelele de socializare o serie de fotografii cu mașini de lux, bijuterii și haine de firmă. Atunci, controlul a fost casat pentru „lipsă de încălcări intenționate a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății”.

Violeta Ivanov – constatare by Sinteza on Scribd

sinteza.org

Lasă un răspuns