AUDIO// Cum se achită salariile la Partidul Nostru și la presa afiliată partidului condus de Renato Usatîi

big renato usatii cheama deputatii din opozitie sa si dea demisia 1608195910 POLITIC

Redacția Sinteza.ORG a intrat în posesia unei înregistrări audio, în care discută două persoane din anturajul lui Renato Usatîi. Una dintre persoane, fiind contabil, a intrat în posesia banilor pe care Ilian Cașu i-ar fi transmis pentru a fi achitate salariile angajaților, presei, dar și televiziunii BTV.

Patru coordonatori din Chișinău, urmau să primească resurse financiare, iar restul banilor trebuiau să intre în posesia lui Nicolae Grigorișin, viceprimarul de Bălți, pentru a ”împărți” finanțele cum se cuvine. Tot în acea listă, urma să îi fie achitat salariul unei oarecare Nadejda, pe care contabilul a prezentat-o ca ”striptiziorșă”.

Din datele prezentate de ei, 130.000 urmau să revină postului de televiziune BTV, dar și altor portale de știri care fac articole ”la comanda” liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Contabilul explică celeilalte persoane cum s-ar fi întâlnit cu Ilian Cașu în Chișinău și cel din urmă i-ar fi transmis 27 mii de dolari și 610 mii lei. Acești bani ar fi ajuns în Republica Moldova cu trenul, din Federația Rusă, iar responsabil de circulația banilor este Nicolae Țîpovici, persoana de încredere a lui Usatîi. Contabilul susține că atunci când s-a întâlnit cu Ilian Cașu, acesta i-ar fi spus să lase telefoanele în oficiu, iar ulterior l-a trimis să schimbe banii la o casă de schimb valutar.

Menționăm că Nicolai Țîpovici a fost reținut pe data de 2 decembrie 2014, pe un termen de 72 de ore, fiind bănuit de planificarea, împreună cu Renato Usatîi, a asasinării șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Toate detaliile discuției despre repartizarea banilor, le puteți asculta mai jos.

sinteza.org

Lasă un răspuns