În atenția moldovenilor care lucrează în Anglia. Din această lună se schimbă regulile impuse de pandemie

screenshot 1 12 ACTUAL

Cetățenii români care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Totodată, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla la începutul lunii mai unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere.

Premierul britanic Boris Johnson va dezvălui ce țări sunt sigure pentru turiști sub sistemul „semafor” ce va intra în vigoare din 17 mai.

EasyJet își pregătește cursele după ce surse guvernamentale au făcut câteva dezvăluiri despre țările care vor fi considerate verzi și roșii de către guvernul britanic.

Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări nu vor fi supuși la nicio restricție pe teritoriul Angliei.

Șeful EasyJet, Johan Lundgren a declarat pentru The Sun: „Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale.

„Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi.

„Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum.”

Agențiile de turism au salutat, de asemenea, vestea. Abta a spus că există o „cerere masivă reîncărcată” pentru zboruri, hoteluri și apartamente.

Boris Johnson, premierul britanic, a stabilit data de 17 mai pentru potențiala revenire a călătoriilor internaționale iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

Acesta a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire.

„Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

Experții își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

sinteza.org

Lasă un răspuns