Choux à la crème cu vanilie, o prăjitură clasică şi rafinată

choux a la creme cu vanilie o prajitura clasica si rafinata SĂNĂTATE

La prima vedere, choux à la crème pare un desert complicat, pe care îţi vine să-l comanzi doar la cofetărie. Trebuie să ştiţi însă că se poate face cu uşurinţă şi acasă, în mai puţin de o oră, fiind un desert ideal pentru sărbători. Pe cât de gustoasă, pe atât de elegantă. 

Ingrediente

Pentru aluat:

– 250g făină

– 150g unt

– 250ml lapte

– 50g zahăr

– 8 ouă

– 1 praf de sare 

Pentru cremă:

– 250g zahăr

– 2 linguri făină

– 750ml lapte

– 6 ouă

– 2 pliculeţe zahăr vanilat

– zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Fierbi laptele, untul, zahărul şi praful de sare, la foc mic. Când începe să clocotească, adaugi toată cantitatea de făină şi amesteci repede până când coca formată se strânge ca o bilă la mijlocul vasului. Dai vasul de pe foc, continuând să amesteci până când se răcoreşte aluatul.

Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând puternic până se încorporează perfect fiecare ou. Cu un poş, aşezi grămăjoare distanţate pe o tavă unsă şi tapetată şi le coci, în cuptorul preîncălzit, 15 minute la foc tare şi încă 5 minute la foc potrivit.

Separat, freci gălbenuşurile cu 175g de zahăr şi cu două linguri de făină, torni peste ele laptele fiert cu zahărul vanilat şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă.

După ce se răceşte, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Tai câte un capac fiecărei biluţe de aluat, umpli cu crema de vanilie, aşezi la loc capacul şi decorezi cu zahăr pudră.

sinteza.org

Lasă un răspuns