Partidul Socialiștilor REFUZĂ să recunoască decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului

2e2eaa96 9a00 4bd7 9ee8 7292e9623011 cx0 cy4 cw0 w1200 r1 POLITIC

Socialistul Vlad Bătrîncea, tot el președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Deputatul moldovean i s-a plans lui Buquicchio că decizia privind dizolvarea Parlamentului ar fi fost luată de judecătorii CCM, sub presiune politică.

”Vlad Batrîncea și-a expus poziția privind ultimul aviz al Curții Constituționale (CC), care, de fapt a fost rezultatul presiunilor politice asupra judecătorilor Curții Constituționale. Vicespeakerul a reiterat că avizul CC privind posibilitatea dizolvării Parlamentului contravine jurisprudenței Curții, precum și recomandărilor Comisiei de la Veneția din anul 2019. Implicarea Curții Constituționale în jocurile politice, interpretarea voluntaristă a Constituției pun în pericol statul de drept, ordinea constituțională și principiile continuității puterii.

Vicepreședintele a subliniat că Parlamentul pledează pentru un dialog instituțional transparent și corect, de pe poziții egale. În opinia sa, Președintele Republicii Moldova a mimat dialogul și a aprobat decizii unilaterale egoiste”, scrie într-un comunicat de presă emis de PSRM.

PSRM nu recunoaște decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului. Mai mult decât atât, în Consiliul Republican al PSRM a luat decizia de a cere demisia președintei Maia Sandu și a judecătorilor CC Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

sinteza.org

Lasă un răspuns