Partidul Socialiștilor REFUZĂ să recunoască decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului

POLITIC

Socialistul Vlad Bătrîncea, tot el președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Deputatul moldovean i s-a plans lui Buquicchio că decizia privind dizolvarea Parlamentului ar fi fost luată de judecătorii CCM, sub presiune politică.

”Vlad Batrîncea și-a expus poziția privind ultimul aviz al Curții Constituționale (CC), care, de fapt a fost rezultatul presiunilor politice asupra judecătorilor Curții Constituționale. Vicespeakerul a reiterat că avizul CC privind posibilitatea dizolvării Parlamentului contravine jurisprudenței Curții, precum și recomandărilor Comisiei de la Veneția din anul 2019. Implicarea Curții Constituționale în jocurile politice, interpretarea voluntaristă a Constituției pun în pericol statul de drept, ordinea constituțională și principiile continuității puterii.

Vicepreședintele a subliniat că Parlamentul pledează pentru un dialog instituțional transparent și corect, de pe poziții egale. În opinia sa, Președintele Republicii Moldova a mimat dialogul și a aprobat decizii unilaterale egoiste”, scrie într-un comunicat de presă emis de PSRM.

PSRM nu recunoaște decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului. Mai mult decât atât, în Consiliul Republican al PSRM a luat decizia de a cere demisia președintei Maia Sandu și a judecătorilor CC Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

sinteza.org

Lasă un răspuns