Care este averea pe care Prinţul Philip a lăsat-o moştenitorilor săi. Suma este fabuloasă

care este averea pe care printul philip a lasat o mostenitorilor sai 1 EXTERN

Mulți se întreabă care este averea pe care Prinţul Philip a lăsat-o moştenitorilor săi. Ducele de Edinburgh a decedat pe data de 9 aprilie, la venerabila vârstă de 99 de ani. Prinţul Philip a fost cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei!

Iată care este averea pe care Prinţul Philip a lăsat-o moştenitorilor săi

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a acumulat în peste 70 de ani o avere considerabilă, pe care acum a lăsat-o moștenitorilor săi. Potrivit Celebrity Net Worth, Prințul Philip a strâns de-alungul vieții sale o avere de peste 25 de milioane de euro. O altă sursă spune că acesta ar fi avut o avere estimată la 12 milioane de euro.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală plătită din bani publici de Parlamentul Marii Britanii, care se ridică la peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Prințul Philip a primit alocația respectivă până în anul 2017, când a renunţat la funcţiile sale, la vârsta de 96 de ani.

Casa Regală este cea care a făcut anunțul oficial al decesului Ducelui de Edinburgh. 

”Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Soția sa, Regina Marii Britanii, are însă o avere mult mai mare, estimată la 500 de milioane de euro. mare parte din averea sa provine de la Ducatul de Lancaster, care are ca scop principal asigurarea unui venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar Regina primeşte anual în jur de 24 de milioane de euro.

Pe lângă  aceste venituri, Regina Elisabeta mai are numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. Una peste alta, valoarea averii Familiei Regale britanice se ridică la peste un miliard de euro. Pințul Philip și Regina Elisabeta au patru copii: Charles, Prinț de Wales, Prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex.

sinteza.org

Lasă un răspuns