VIDEO// Blogger ucrainean: Răpirea lui Nicolai Ceaus a fost pusă la cale chiar în biroul lui Zelenski

maia sandu se adreseaza catre mai si sis cere sa fie intreprinse masuri pentru identificarea lui nicolai ceaus 165872 1617603429 POLITIC

Renumitul politolog și blogger ucrainean, Taras Berezoveț, a declarat în cadrul unui filmuleț postat ieri că operațiunea de răpire și transportare la Kiev a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost pusă la cale chiar în biroul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„În ajunul răpirii lui Ceaus, în biroul președintelui Zeleneski s-au întâlnit trei persoane importante: șeful Administrației prezidențiale, Andrei Ermak, adjunctul său, Andrei Smirnov, și Valerii Kondratiuc, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. La această ședință a fost luată decizia ca Serviciile ucrainene să organizeze răpirea lui Ceaus din Republica Moldova și să îl aducă acasă”, declară Berezoveț, citat de SubiectulZilei.

Politologul a explicat și motivul acestei infracțiuni. Andrei Smirnov, adjunctul șefului Administrației prezidențiale, a fost avocatul lui Nicolae Ceaus.

Potrivit lui Berezoveț, anume Smirnov l-ar fi ajutat pe Ceaus să fugă în Republica Moldova, iar acum aceștia încearcă să șteargă toate urmele infracțiunii.

„Inițial, Smirnov l-a cazat pe Ceaus într-o vilă de lux, ulterior, l-a adăpostit într-un hotel din centrul orașului Kiev și mai târziu, pe cale ilegală, l-a ajutat să fugă în Republica Moldova, cu acte de identitate false”, spune bloggerul.

Taras Berezoveț a amintit că în anul 2019, jurnaliștii de investigație au publicat o înregistrare audio, în care Andrei Smirnov, omul lui Zelenski, îi cere șefului Biroului de Investigații din Ucraina să facă presiuni serioase asupra lui Nicolae Ceaus și familia acestuia.

Sinteza.ORG amintește că un alt renumit jurnalist și blogger ucrainean, Anatolii Șarii, a acuzat-o pe Maia Sandu de implicare în răpirea cetățeanului, Nicolae Ceaus. Într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, Șarii a spus că dacă președintele Republicii Moldova nu ar fi cunoscut din timp despre această infracțiune, ea ar fi venit cu o reacție dură față de autoritățile de la Kiev.

Totodată, canalul de Telegram INDEX, care a publicat mai multe informații exclusive despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, chiar din centrul Capitalei, a transmis că în acest caz a apărut o urmă ce duce spre Președinția Republicii Moldova, condusă de Maia Sandu.

Potrivit INDEX, Vladislav Kulminski ar fi fost persoana de legătură între Maia Sandu și cei care au realizat operațiunea serviciilor speciale ucrainene de răpire a lui Nicolae Ceaus.

sinteza.org

Lasă un răspuns