EXCLUSIV// Legătura directă între cazul răpirii ucraineanului Nicolai Ceaus și Președinția Maiei Sandu

POLITIC

Canalul de Telegram INDEX, care a publicat recent mai multe informații exclusive despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, chiar din centrul Capitalei, vine cu noi detalii.

INDEX transmite că în cazul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, a apărut o urmă ce duce spre Președinția Republicii Moldova, condusă de Maia Sandu.

„Surse apropiate anchetei ne-au comunicat faptul că unul dintre ucrainenii implicați în răpirea lui Ceaus a avut mai multe întâlniri cu un membru al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, considerat drept consilier informal al Maiei Sandu. E vorba de Vladislav Kulminski, cunoscut drept consilier din umbră al Maiei Sandu, desemnat de șefa statului în calitate de membru al Consiliului Suprem de Securitate”, se menționează în informația publicată de canalul de telegram, sus-menționat.

Sursele INDEX mai spun că cei doi (numele ucraineanului deocamdată este ținut în secret) au avut mai multe întâlniri și că se cunosc personal de mai mulți ani.

Potrivit acelorași surse, anume Vladislav Kulminski ar fi fost persoana de legătură între Maia Sandu și cei care au realizat operațiunea serviciilor speciale ucrainene de răpire a lui Nicolae Ceaus.

Totodată, canalul de telegram – INDEX, promite să revină cu detalii pe marginea acestui subiect.

Vezi și: EXCLUSIV// INDEX dezvăluie numele șoferului ce se afla la volanul automobilului că ar fi transportat spre Ucraina judecătorul răpit, Nicolai Ceaus

Amintim că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit chiar din centrul Capitalei, în data zilei de 3 aprilie.

Mai multe voci vorbesc despre faptul că operațiunea a fost efectuată de către Serviciile secrete din Ucraina, după o înțelegere dintre președintele Republicii Moldova Maia Sandu și omologul său de la Kiev, Vladimir Zelenski.

sinteza.org

Lasă un răspuns