EXCLUSIV// INDEX dezvăluie numele șoferului ce se afla la volanul automobilului că ar fi transportat spre Ucraina judecătorul răpit, Nicolai Ceaus

cd POLITIC

Canalul de Telegram INDEX, care a publicat mai multe informații exclusive despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, vine cu noi detalii.

Autorul canalului a dezvăluit că la volanul automobilului Toyota RAV, care aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău, mașină în care se presupune că ar fi fost transportat spre Ucraina judecătorul răpit Nicolae Ceaus, se afla Serghei Smetaniuk, atașatul militar al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Sursele INDEX informează că Serghei Smetaniuk, atașatul militar al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, ar cunoaște la perfecție, limba română.

Totodată, se transmite că mandatul de atașat militar al Ucrainei în Republica Moldova, a lui Serghei Smetaniuk, expiră pe data de 9 aprilie 2021, adică în câteva zile.

Surse apropiate anchetei au informat INDEX că automobilul misiunii diplomatice ucrainene, înainte de a traversa frontiera, a intrat într-un loc dosit din apropierea punctului de trecere Otaci, iar din mașină au coborât două persoane, care au traversat pe jos frontiera de stat.

„Nu este exclus că, după trecerea frontierei de stat, persoanele respective au fost preluate de același automobil”, se menționează în informația publicată în canalul de telegram INDEX.

Amintim că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit chiar din centrul Capitalei, în data zilei de 3 aprilie.

Mai multe voci vorbesc despre faptul că operațiunea a fost efectuată de către Serviciile secrete din Ucraina, după o înțelegere dintre președintele Republicii Moldova Maia Sandu și omologul său de la Kiev, Vladimir Zelenski.

sinteza.org

Lasă un răspuns