O mamă și-a bătut până la moarte fetița de nici 3 anișori. Tragedia care a înnegrit Croația în ziua de Paște

img 6 EXTERN

Croaţia este în stare de şoc după moartea teribilă a unei fetiţe de numai 2 ani şi jumătate, după ce a fost bătută fără milă de propria mamă. Grav rănită la cap, copila a sfârşit la spital duminică, în ziua de Paşte.

Fetiţa a fost adusă la spitalul din Nova Gradiška, miercuri dimineaţă, chiar de mama ei.

Tânăra de 24 de ani le-a spus atunci medicilor că fiica ei ar fi căzut. Micuţa era grav rănită la cap, însă avea lovituri şi pe restul corpului, motiv pentru care doctorii au sesizat poliţia.

Miercuri după-amiază, din cauza stării critice în care se afla, fetiţa a fost transferată la spitalul de copii din Zagreb. Din păcate, tratamentele și eforturile excepționale ale medicilor au fost în zadar. După patru zile de agonie, biata copilă a murit. Duminică, în ziua de Paşte, a fost declarată decedată.

Mama riscă închisoare de la 3 la 15 ani

Potrivit vecernji.hr , sâmbătă, părinţii fetiţei – mama de 24 de ani şi tatăl de 27 de ani – au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectaţi că şi-au abuzat copilul.

După moartea fetiţei, însă, procurorii au anunţat că rechizitoriul împotriva mamei va fi schimbat, tânăra urmând să fie acuzată că ar fi cauzat vătămări corporale grave care ar fi dus la moartea micuței. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani, potrivit Independent Balkan News Agency .

Anchetatorii suspectează că fata a fost abuzată între noiembrie 2020 și 31 martie 2021, în timp ce ceilalți trei copii ai cuplului, care au fost separați de părinți, se crede că au fost abuzați pentru o perioadă mai lungă de timp.

Familia nu este străină de Centrul de asistență socială Nova Gradiška, după ce, în trecut, au fost depuse numeroase rapoarte pentru violență domestică împotriva tatălui.

Copila fusese într-o familie adoptivă, însă Centrul de asistenţă socială a returnat-o părinților

Moartea fetiței de 2 ani și jumătate a stârnit furie și revoltă în rândul opiniei publice din Croația.

Oamenii pun la îndoială sistemul de îngrijire și protecție a copilului din această țară, mai ales că micuța fusese într-o familie adoptivă mai bine de un an, însă Centrul de asistenţă socială din Nova Gradiška a returnat-o părinților biologici la cererea acestora.

Jelena Veljača, care a fondat grupul civic „Salvați-mă” în 2019, după ce un bărbat de 54 de ani și-a aruncat cei patru copii mici de la balcon, a declarat că va cere autorităților ca părinții acuzați de violență domestică să nu mai aibă voie să locuiască împreună cu copiii minori, iar asistenții sociali responsabili cu cazul fetiței din Nova Gradiška să fie concediați.

Părinții adoptivi o plâng pe micuță: „Dacă știam ce se va întâmpla, nu am fi renunțat la ea, chiar dacă ajungeam la închisoare”

În dimineața Paștelui, părinții adoptivi din Slavonia au mers la spital și au putut să o vadă câteva minute pe fetiță. Încă aveau puține speranțe că starea ei se putea îmbunătăți. Puţin după ora 15.00, însă, medicii au declarat decesul.

„Am reușit să o atingem. Dacă ar fi putut să deschidă ochii să ne vadă…Dumnezeu a chemat-o la El. A plecat să se joace acum cu îngerii, căci ea însăși a fost un înger, care va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a declarat pentru 24sata.hr tatăl adoptiv.

Oamenii au avut grijă de copilă aproape doi ani, până când a fost înapoiată părinților biologici.

„Ne-am luat rămas bun de la îngerul nostru, am atins-o pentru ultima oară. Cumva am găsit liniștea, de parcă ne-ar fi trimis un mesaj să nu mai plângem. Corpul mic pe care l-am văzut nu este corpul fetiței noastre, fața ei este de nerecunoscut. I-am arătat medicului fotografiile ei și nu-i venea să creadă că era fata noastră”.

Părinții adoptivi se întreabă în permanență de ce le-a fost luată fetiţa.

„Dacă am fi știut … Nu am fi dat-o, chiar dacă am fi ajuns la închisoare…A fost un copil atât de luminos, deștept și inteligent”.

Potrivit jurnaliştilor de la 24sata.hr, fata a ajuns la centrul de plasament când avea doar trei luni, iar în familia lor a crescut până la vârsta de aproape 2 ani.

sinteza.org

Lasă un răspuns