Reacția SPPS la apariția documentului cu privire la presupusa implicare a colaboratorilor serviciului în răpirea lui Ceaus

reactia spps la aparitia documentului cu privire la presupusa implicare a colaboratorilor serviciului in rapirea lui ceaus ACTUAL

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind posibila „implicare a unor angajați ai SPPS în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus”, redacția Sinteza.ORG a solicitat o reacție de la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Astfel, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea declarație:

„Serviciul neagă categoric şi respinge cu fermitate alegațiile precum că ofițerii SPPS ar fi „implicați” în răpirea fostului judecător ucrainean. În ceea ce privește așa-zisul document, la care fac referire unele surse media, în care se prezintă o listă de 29 de persoane din cadrul SPPS, acesta reprezentă un fals, fapt confirmat și de către Serviciul de Informații și Securitate.

Reiterăm că Serviciul este concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale care privesc exclusiv asigurarea protecției demnitarilor de stat, fiind o instituție apolitică și echidistantă în activitatea pe care o desfășoară conform legislației.

Recent, SIS a transmis astăzi că așa-numitul document emis de către NewsMaker, la care se face referire în mijloacele de informare în masă, reprezintă un fals, fapt despre care vor fi informați oficial și membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

„Instituția își reiterează poziția și neagă orice implicare în activități ilicite legate de posibila răpire a cetățeanului ucrainean. În același timp, investigațiile pe acest caz continuă, iar SIS acordă suport constant organelor de ocrotire a normelor de drept întru elucidarea tuturor circumstanțelor și stabilirea persoanelor implicate”, se arată în comunicatul publicat de SIS.

Amintim că astăzi, Redacția site-ului NewsMaker a reușit să intre în posesia unei copii a unui document de la SIS ce conține numele a 29 de angajați ai SPPS care ar putea fi implicați în răpirea fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus.

Autorul documentului susține că, în urma unor acțiuni speciale, a fost posibilă obținerea unor informații despre posibila participare la răpire, a angajaților SPPS. Documentul conține numele și prenumele a 29 de angajați ai SPPS.

sinteza.org

Lasă un răspuns