Specialiștii în Sănătate sunt pesimiști. Ce reguli trebuie să păstrăm până în 2022

screenshot 23 ACTUAL

Optimismul premierului Boris Johnson nu este împărtășit și de oamenii de știință din domeniul Sănătății, care au lansat un avertisment.

În Marea Britanie vor urma relaxări ale restricțiilor adoptate de autorități, pentru a ține în frâu pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut, luni, de premierul Boris Johnson. La data de 12 aprilie vor fi redeschise magazinele neesențiale. Nu se știe însă ce se va întâmpla cu interdicțiile pentru călătoriile internaționale. Ce ar trebui ridicate la data de 17 mai. Premierul nu a vorbit despre acest subiect.

Tot astăzi, specialiștii de la SAGE (Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă) au transmis că garda va trebui să fie ținută sus. Pentru o lungă perioadă de timp. Chiar dacă „foaia de parcurs” a autorităților arată bine și pandemia a mai fost domolită. Oamenii de știință din Albion spun că vaccinurile sunt bune.

Vaccinurile nu sunt extrem de puternice, regulile trebuie păstrate în Marea Britanie

Dar nu într-o măsură mulțumitoare. Cei imunizați sunt protejați să dezvolte afecțiuni ce pot să le fie chiar fatale, dacă se infectează cu coronavirus. Dar, serurile încă nu sunt atât de puternice pentru a anihila pandemia, conform jurnaliștilor britanici de la Daily Mail. 

S-a vorbit despre ridicarea restricțiilor totale la data de 21 iunie, în acest an. Ar trebui să fie ultimul pas făcut pe drumul precauțiilor menite să protejeze în această perioadă complicată. Britanicii au sperat că vor fi reluate festivalurile, evenimentele sportive, iar restaurantele, puburile și terasele vor fi deschise.

Etapa ridicării restricțiilor începe la data de 12 aprilie

Însă experții în Sănătate au avertizat, luni, că anumite măsuri ar trebui să rămână în vigoare până anul viitor. „Până în 2022, situația va putea fi gestionată”, au transmis specialiștii din Marea Britanie.

Chiar dacă anunțurile făcute de specialiști sunt mai mult pesimiste decât optimiste, premierul Boris Johanson a anunțat că britanicii sunt pe drumul cel bun. Iar a doua etapă a relaxărilor va începe la data de 12 aprilie. Se vor redeschide magazinele neesențiale, terasele, sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare.

sinteza.org

Lasă un răspuns