Marea Britanie redeschide călătoriile în străinătate începând cu data de 17 mai 2021

gm e3e1e773 54d6 49b5 a3fb 4c32354de2d6 uk airportsbest and worst large uk airports 442224 EXTERN

Marea Britanie are planuri de a relua călătoriile internaționale, utilizând un sistem de tip „semafor”, deoarece țara iese cu precauție din lockdown.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunţat că se pregătesc noi reguli pentru călătoriile internaţionale

Marea Britanie a stabilit o dată provizorie pentru 17 mai pentru relansarea călătoriilor în străinătate, interzisă în prezent, cu excepția a câteva motive permise. Acest lucru a creat o cerere masivă pentru vacanțele de vară în străinătate. Destinațiile de călătorie vor fi clasificate pe culori: verde, galben sau roșu, în funcție de riscul de virus, au anunţat autorităţile, iar guvernul va oferi în scurt timp mai multe detalii, scrie yahoo.com.

„Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea țării noastre … cât mai sigur posibil”, a spus premierul Boris Johnson. Guvernul a anunţat că noul sistem va contribui la asigurarea progresului vaccinării în Marea Britanie și nu va pune în pericol călătorii. Oamenii care se îndreaptă către țările marcate cu verde, adică risc scăzut de infecţie, vor face pur și simplu un test înainte și după călătorie, a spus guvernul.

Dar, cei care vor merge în țări marcate cu galben sau roşu, vor trebui să se autoizoleze sau să se pună în carantină la întoarcere. Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că, pe măsură ce cazurile cresc pe continentul european, Marea Britanie ar trebui să fie „foarte atentă”, deoarece a luat în considerare restricții suplimentare. „Unul dintre lucrurile pe care nu vrem să le vedem – și exact așa cum programul de vaccinare funcționează atât de bine – este importarea de noi variante ale virusului la noi în țară”, a spus el.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile. Cetățenii britanici care sosesc din ţările de pe „lista roșie” se confruntă cu o carantină costisitoare în hotelurile aprobate de guvern. Autorităţile au îndemnat oamenii să nu facă rezervări pentru sezonul estival, spunând că este „prea devreme pentru a prezice” care vor fi țările cu marcate cu verde.

Magazinele neesențiale urmează să se redeschidă în Anglia pe 12 aprilie, iar puburile și restaurantele pot începe să servească în aer liber, ca parte a planurilor de reducere a restricțiilor pe care se așteaptă ca Johnson să le semneze la o ședință de cabinet de luni.

De joi, cei care locuiesc în Anglia vor putea accesa două teste rapide gratuite pe săptămână, o măsură care vizează reducerea răspândirii virusului fără simptome. Acest lucru va face astfel de teste mult mai accesibile decât în ​​prezent. „Vor fi detectate mai multe cazuri, ruperea lanțurilor de transmisie și salvarea vieților”, a declarat guvernul luni. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, i-a îndemnat pe oameni să accepte oferta, spunând că „revenirea la normal se bazează pe testarea noastră regulată a tuturor”. Testele vor fi disponibile la locurile de muncă, școli și colegii. De asemenea, oamenii vor putea comanda livrarea testelor.

Marea Britanie a anunțat ieri 2.297 cazuri noi de Covid-19. Pese 50% din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

sinteza.org

Lasă un răspuns