Încă 57 de autobuze și troleibuze, echipate cu unități de taxare electronică

ACTUAL

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost lansată etapa a doua a proiectului–pilot de tichetare electronică în transportul public, care permite cetățenilor să achite călătoria fără numerar.

În cadrul celei de-a doua etape, cu suportul companiei VISA și BC Victoribank, sunt testate două tipuri de tehnologii privind plățile electronice.

Astfel, terminalele mobile ale taxatorilor din troleibuze și autobuze acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

De asemenea, este testată și tehnologia Tap to Phone, care permite taxatorului din unitatea de transport public să utilizeze smartphone-ul din dotare pe post de terminal, oferind posibilitatea călătorilor să achite rapid și sigur plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, smartwatch, brățara fitness sau alt dispozitiv.

În cadrul celei de-a doua etape 57 unități de transport public de pe rutele de troleibuze: nr. 10, 22 și 30 și rutele de autobuze nr. 2 și 5, vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor fără numerar.

La 16 martie, curent, a fost lansată prima etapă a proiectului – pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal (40 troleibuze și 10 autobuze), în parteneriat cu MasterCard, cu care municipalitatea la fel a semnat un memorandum de colaborare. 

sinteza.org

Lasă un răspuns